Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti odradili Japan i u osmini finala idu na Crnu Goru

Mihaela Bradovski • petak, 21.07.2023.
Hrvatski vaterpolisti odradili Japan i u osmini finala idu na Crnu Goru
Foto: EPA

Muška hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu protiv Japana u posljednjem kolu grupne faze. Ova pobjeda Hrvatskoj je osigurala drugo mjesto u skupini...

Lomila je Hrvatska Japan skoro tri četvrtine i uspjela je. Još jednom su se Japanci dosta dobro držali dio meča, ali nisu imali dovoljno koncentracije, ušli su u crnu rupu iz koje su izašli poraženi.

Igraj na utakmice SP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivica Tucak upozoravao je uoči utakmice kako Hrvatska mora biti oprezna, Japan je dosta neugodna reprezentacija, no i u osmom međusobnom susretu s Hrvatskom upisao je poraz.

U prvom poluvremenu Japanci su puhali za vrat Hrvatskoj, bili su rezultatski za petama i na odmoru je Hrvatska imala malo vodstvo 7:6.

No treća četvrtina bila je ključna i tu je Hrvatska pokazala kvalitetu. Koristila je brzopletost i pogreške Japanaca i dobila je tu dionicu s visokih 8:3.

Zadnja četvrtina bila je čisto odrađivanje posla. Hrvatska je tu ponovno malo podigla nogu s gasa svjesna kako je riješeno pitanje pobjednika te je na kraju slavila sa 17:12.

Najefikasniji bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Luka Bukić dodao je tri, a po dva su upisali Rino Burić, Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić.

Hrvatska će tako u osmini finala igrati protiv Crne Gore koja je bila treća u svojoj skupini D.

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, skupina C, treće kolo:
Japan - Hrvatska 12:17

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!