Nogomet

Tomas: 'Ovaj Osijek će biti ravnopravan klubovima u vrhu HNL-a'

Petar Jenjić • petak, 21.07.2023.
Tomas: 'Ovaj Osijek će biti ravnopravan klubovima u vrhu HNL-a'
Foto: Pixsell

Trener Osijeka Stjepan Tomas i igrač Vedran Jugović najavili su prvo kolo nove sezone SuperSport HNL-a. Na Opus Arenu stiže Slaven Belupo pod vodstvom novog trenera...

Siguran sam da s ovom momčadi možemo pomrsiti račune onima koji pretendiraju na vrh HNL-a, rekao je Tomas.

Nogometaši Osijeka u subotu 22. srpnja od 21 sat okreću novu stranicu u klupskoj povijesti, s obzirom na to da će Slaven Belupo u 1. kolu SuperSport HNL-a ugostiti na novom stadionu Opus Areni. Premijernu utakmicu nove sezone najavili su trener Stjepan Tomas i veznjak Vedran Jugović.

Igraj na Osijek - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Poseban je osjećaj biti na Opus Areni, igrati prvu utakmicu i za mene je što sam prvi trener na ovako prekrasnom stadionu", rekao je Tomas koji se osvrnuo i na stanje u momčadi uoči prvenstvene premijere.

"Gledajući od početka priprema do utakmice koja nas očekuje u subotu, mislim da smo dobro isplanirali formu i da smo u dobrom stanju za prvu utakmicu protiv Slaven Belupa. Poslije četvrtog, petog kola vjerujem da ćemo biti u top formi, ali zadovoljan sam kako su igrači odgovorili na pripreme, kako su trenirali i ponašali ste tako da sam siguran da smo spremni za ovu prvu utakmicu."

Najviše promjena Bijelo-plavi su doživjeli u zadnjoj liniji.

"Zadovoljan sam s obranom, nedostaje nam Renan Guedes, ali imamo Gržana i Omerovića koji mogu pokriti tu poziciju. Barišić i Evangelou su tu, stigao je Stjopa, Drambaiev je na lijevome boku, dečki su odradili sve što treba i vjerujem da s obranom neće biti problema. Od ostalih igrača Pušić je provjereni igrač koji će nam donijeti novu dimenziju i kvalitetu podići na višu razinu. I dečki koji su se vratili s posudbe, opravdali su očekivanja, tako da imamo dobru atmosferu i dobru momčad."

Kada je riječ o ambicijama u nadolazećoj sezoni Tomas ima jasan pogled.

"Siguran sam da s ovom momčadi možemo pomrsiti račune onima koji pretendiraju na vrh. Od prvog dana smo fokusirani samo na to i ovaj Osijek će biti ravnopravan klubovima u vrhu HNL-a."

Trener Osijeka osvrnuo se i na Slaven Belupo.

"Očekujemo jedan novi Slaven Belupo, agresivan, koji igra napadački nogomet. Poznajem njihovog trenera, donio je novu energiju. Momčad su koju svakako treba respektirati, imaju dobre pojedince, a mi moramo biti fokusirani od prve minute i tražiti pobjedu. Slaven Belupo će igrati agresivno i izaći visoko, ali pripremili smo se na to i siguran sam da ćemo uz dobru predstavu osvojiti tri boda", rekao je Tomas.

Iz kuta momčadi utakmicu je najavio Vedran Jugović koji će kao kapetan povesti momčad na premijeru na Opus Areni.

"Nadam se da ćemo otvoriti sezonu na dobar način, da će ovo biti jedno novo poglavlje za sve nas i da ćemo uz veliku podršku navijača proživjeti jedan veliki dan za NK Osijek."

Premijera na novom stadionu nosi i određena očekivanja

"Pritisak je sastavni dio nogometnog života, što je veći pritisak znači da imaš veće ciljeve i ambicije. Mislim da mi svi skupa u Osijeku to želimo, to nam je glavni cilj, moramo se znati nositi s tim pritiskom i pretvoriti ga u motivaciju. Naši navijači u ovakvim navijačima nisu nikad zakazali, uz ovakvu akustiku i sve popratne sadržaje na ovom stadionu mislim da će ovo biti jedna drugačija razina u odnosu na ono što je bilo do sada. Imamo kvalitetan kadar, kvalitetno smo i radili, fizički smo spremni kao rijetko do sada i možemo pomrsiti račune svima, a cilj je što druže se zadržati na sva tri fronta", zaključio je Jugović.

Tekst i foto: NK Osijek

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!