Tenis

Pavić i Kičenok izbacili Mektića i Peru nakon velike drame!

Petar Jenjić • nedjelja, 09.07.2023.
Pavić i Kičenok izbacili Mektića i Peru nakon velike drame!

Sjajan meč gledali smo u osmini finala mješovitih parova na Wimbledonu. U hrvatskom dvoboju Mate Pavić je s Ljudmilom Kičenok bio bolji od Nikole Mektića i Bernarde Pere...

Mate Pavić i Ljudmila Kičenok plasirali su se u četvrtfinale Wimbledona u konkurenciji mješovitih parova. U osmini finala bili su bolji od Nikole Mektića i Bernarde Pere.

Bio je to meč u kojem smo vidjeli tri tie-breaka, prvi je dobila američko-hrvatska kombinacija, a sljedeća dva hrvatsko-ukrajinska. Meč je trajao dva sata i 43 minute.

U prvom setu nije bilo breakova, da bi 13. igru bolje otvorili Pavić i Kičenok s vodstvom 3:1, ali uslijedilo je pet uzastopnih poena njihovih protivnika koji su dobili tie-break sa 7:5.

U drugom smo vidjeli po jedan oduzet servis sa svake strane te na koncu novu 13. igru. Ovoga puta bolja je bila hrvatsko-ukrajinska kombinacija koja je slavila sa 7:4.

Odlučujući set ponovno nije donio nijedan break, opet je sve došlo do 6:6 pa se gledao produženi tie-break. Igralo se gotovo pa poen za poen, Mektić i Pera propustili su jednu meč loptu kod 9:8, nakon čega Pavić i Kičenok dobivaju tri poena zaredom i dolaze do pobjede.

Wimbledon, 2. kolo:
Mate Pavić/Ljudmila Kičenok - Nikola Mektić/Bernarda Pera 6:7 (5), 7:6 (4), 7:6 (9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!