Vodeni sportovi

Crnogorci slavili u drami, Hrvatska ispala u osmini finala

Petar Jenjić • nedjelja, 23.07.2023.
Crnogorci slavili u drami, Hrvatska ispala u osmini finala
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Reprezentacija Crne Gore svladala je Hrvatsku u osmini finala Svjetskog prvenstva. Nakon velike drame izabranici Ivice Tucka poraženi su s minimalnih 13:12...

Definitivno razočarenje na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju koja je igrala protiv Crne Gore u osmini finala i zaključila svoj nastup u borbi za medalje.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Crnogorci su slavili s 13:12 i tamo će igrati protiv Grčke. Hrvatska je odigrala ispod svoje razine i poraz je definitivno barem blago iznenađenje.

Hrvatska je utakmicu otvorila pogotkom, nakon čega su Crnogorci uzvratili s dva uzastopna pogotka. Uslijedili su golovi izabranika Ivice Tucka i vodstvo 3:2, no tu su i stali.

Barakude su jako slabo odigravale igrača više, samo jedan iskorišten iz šest pokušaja u prvom poluvremenu. S druge strane, protivnik je koristio crnu rupu, igrao dobro obranu i na poluvrijeme otišli s dva gola viška (5:3).

Početkom nastavka Crna Gora povela je sa 6:3, a onda je krenula hrvatska serija. Iako je čak 11 minuta bila bez gola, u sljedeće četiri minute zabili četiri gola za preokret na 7:6. Hrvatski protivnik vratio se u vodstvo i sačuvao ga do završnih osam minuta (9:8).

Igralo se praktički gol za gol sve do kraja, a u prednosti je bila Crna Gora. Ključnim se pokazao pogodak Dušana Matkovića minutu i 21 sekundu prije kraja. Hrvatska je imala zadnjih 19 sekundi za poravnanje, ali bez realizacije.

Jerko Marinić Kragić s četiri gola bio je najbolji kod Hrvatske, Matković je predvodio Crnu Goru s pet pogodaka.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:
Hrvatska - Crna Gora 12:13

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis24.07.2023. u 15:33
    13:12 nije »minimalno« ... minimalno je izgubiti s 1:0. ??
    cameosis