Nogomet

Sopić: 'Varaždin je zaslužio bod, u prvom poluvremenu smo morali više zabiti'

Krešimir Milić • nedjelja, 23.07.2023.
Sopić: 'Varaždin je zaslužio bod, u prvom poluvremenu smo morali više zabiti'
Foto: Damir Senčar/HINA

Trener Gorice prokomentirao je remi s Varaždinom. Na kraju je zadovoljan s osvojenim bodom…

Gorica i Varaždin remizirali su 1:1 u 1. kolu SuperSport HNL-a. Nakon utakmice komentar dao je trener Gorice Željko Sopić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam nezadovoljan, uzeli smo jedan bod. To vam je tako. Obično se ovakve utakmice gube, obično Kolarić zabije gol iz one zadnje akcije i onda svi gledamo u strop. Sve u svemu, mi moramo u prvom poluvremenu riješiti utakmicu. Nedostaje nam mirnoće, ili koncentracije, ili kvalitete. Kad imaš 13 udaraca, a zabiješ jedan gol to je premalo za ovu razinu. U drugom poluvremenu se Varaždin digao. S obzirom na brojne odlaske u našoj momčadi i dolaske nisam ništa drugo ni najiskrenije očekivao. Pripreme su da se trenira i to da ljudi treniraju zajedno, a mi smo se skupljali kako smo se skupljali. Na kraju, nizak datum, sezona je rano počela i nije jednostavno. Sve u svemu stvarno nisam nezadovoljan."

Osvrnuo se na nove igrače.

"Nije baš to jednostavno da se novi igrač uklopi u novu sredinu. Treba neko vrijeme. Nema smisla da pojedinačno seciram. Mogu biti jako zadovoljan i ponosan sam na dečke kako smo odigrali prvo poluvrijeme. Naravno kako je kopnila snaga bili smo sve slabiji i slabiji. Kad imate Pršira i Krizmanića koji su prošle godine radili od 1.12. i onda imaju šest dana slobodno mi bi onda sad trebali pričati o tko zna čemu. Juriću danas skidam kapu, ovo mu je prva utakmica nakon loma ruke. Najvažnija je stvar da je jednostavno odigrao. Pa onda Mrzljak je nakon operacije ušao. Ipak je ovo prva liga, nije neko seosko natjecanje da možeš kako hoćeš. Mislim da nam nedostaje malo širine i da igrači koji su bili izvan trenažnog procesa dođu na neki nivo. Ono što uvijek govorim je da biste bili bolji morate u trenažnom procesu napredovati, a to možete samo ako igrate protiv jednakih ili boljih od sebe. Oni koji nešto razumiju su skužili, a oni koji nisu što ćeš."

Pitalo ga se na konferenciji za medije kako riješiti probleme za sljedeću utakmicu.

"Možeš to samo s treninzima i siguran sam da će momčad rasti iz kola u kolo. Širina je tu isto jako bitna. Mi sad imamo što imamo. Znamo da prvenstvo počinje 20. srpnja, a prijelazni rok traje do 6. rujna. Neke igrače želimo, ali isto znamo da neki igrači imaju nestvarna očekivanja po pitanju HNL-a i to vam je tako. Kad pogledam prvu pripremnu utakmicu kad smo imali 16 igrača i kad smo se Mujdža i ja htjeli skinuti i zaigrati, a u prvom tjednu tako ne možete. Po tome vam matematika nalaže da morate igrati s četvoricom cijelu utakmicu, a to nema nikakve veze sa životom. Po meni je zato ovo danas uspjeh. Ponovno kažem, skidam kapu svojim igračima za prvo poluvrijeme i borbu u drugom. To je to bilo danas. Ovo više nije Gorica iz prošlih šest mjeseci. Neki stožerni igrači su otišli, a oni koji su došli će se trebati priviknuti. Na kraju zadovoljan sam bodom, a Varaždin je zasluženo odnio bod pošto nismo poentirali prvo poluvrijeme. Mislim da je prvo poluvrijeme rezultat mogao ići na našu stranu dva do tri gola razlike, a s tim da smo na kraju mogli i izgubiti utakmicu."

Pojasnio je i izmjenu Blummel-Krizmanić. Nizozemca je uveo u igru na početku drugog poluvremena, a onda ga je zamijenio u 70. minuti.

"Taktička izmjena. Dečko je došao, a pošto je u Maastrichtu stalno igrao na umjetnoj travi ozlijedio je zadnju ložu. Nije onda bilo smisla da se muči do kraja utakmice. Znam da nije popularno, ali ja sam trener, a ne promatrač pa u tom trenutku gledam što je najbolje za momčad."

Foto: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!