Tenis

Zheng slavljem u Palermu stigla do prve WTA titule

Krešimir Milić • nedjelja, 23.07.2023.
Zheng slavljem u Palermu stigla do prve WTA titule

20-godišnje Kineskinja osvojila je prvi WTA turnir u svom drugom finalu. Bila je bolja od Talijanke Paolini s 2:1 u setovima

Ovogodišnje izdanje WTA turnira u Palermu na zemljanoj podlozi pripalo je Kineskinji Qinwen Zheng. Za svoj prvi WTA trofej u karijeri trebala je savladati u finalu Talijanku Jasmine Paolini.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije to bio lak zadatak jer se činilo nakon drugog seta da bi Talijanka mogla doći i do preokreta. No Zheng je odgovorila istom mjerom i slavila na kraju 6:4, 1:6, 6:1 nakon dva sata i 16 minuta igre.

Već u prva tri gema prvog seta napravila je tri breaka, ali Talijanka se vraća kod servisa Zheng pri rezultatu 3:0 u prvom setu. Do kraja svaka dobiva svoj servis, a Zheng nakon treće set lopte osvaja prvi set.

Velika bitka vodila se u prvom servisu za Zheng u drugom setu. Pet break lopti imala je Paolini i na kraju na šestoj dobila za 2:0 u drugom setu. Potom je furiozno nastavila, a Zheng je osvojila tek jedan gem u ovom setu.

Činilo se da bi 52. tenisačica svijeta mogla doći do preokreta, ali 20-godišnja Kineskinja, 26. na WTA ljestvici, uzvraća istom mjerom u posljednjem setu i slavi na kraju za svoju prvu WTA titulu u svom drugom finalu.

WTA Palermo finale:
Qinwen Zheng – Jasmine Paolini 6:4, 1:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!