Nogomet

Tomas uoči početka europskog puta: 'Bilo kakva pobjeda puno bi nam značila'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 26.07.2023.
Tomas uoči početka europskog puta: 'Bilo kakva pobjeda puno bi nam značila'

Nakon što se s nestrpljenjem očekivao dvoboj protiv Slaven Belupa i otvaranje Opus Arene, u Osijeku se sada s nestrpljenjem očekuje i europski start protiv mađarskog ZTE-a...

Nogometaši Osijeka u četvrtak 27. srpnja od 20 sati na Opus Areni počinju svoj ovosezonski europski put za koji se nadamo da će imati što više stanica. Ona prva, u drugom pretkolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu donosi im sudar protiv mađarskog ZTE-a, tamošnjeg osvajača Kupa, koji će biti nemali izazov za momčad Stjepana Tomasa.

Igraj na Osijek - ZTE na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekujem sličnu utakmicu onoj protiv Slaven Belupa jer ZTE igra napadački nogomet, teže igri, a uz to su disciplinirani i organizirani, s dobrim pojedincima. Bit će teško i zahtjevno, pa za pozitivan rezultat moramo biti bolji nego protiv Slaven Belupa. Vjerujem u igrače i u momčad, ulazak u utakmicu mora biti kao prošlu subotu, moramo dominirati i držati visoki ritam svih 90 minuta. Kada sam tek došao govorio sam o ritmu, neću odstupati od toga i tražit ću od momčadi da bude na toj razini", rekao je Stjepan Tomas.

Neke promjene u momčadi bit će uvjetovane izostankom Stefanosa Evangeloua i upitnim nastupom Adriana Leona Barišića.

"Analizirali smo suparnika, znamo s kojim igračima i na koji način moramo igrati. Nakon zadnjeg treninga ćemo odlučiti o promjenama, ali znamo mane i vrline suparnika i postavit ćemo se na način da pred svojim navijačima igramo na pobjedu. Situacija nije ugodna, ali naći ćemo rješenje. Imamo rješenje za sve, širok roster i ako Barišić ne bude mogao onaj koji dobije priliku dostojno će ga zamijeniti."

Kada je riječ o rezultatu kojeg priželjkuje kod Tomasa nema puno okolišanja.

"Bio bih zadovoljan pobjedom. Naravno, najbolje bi bilo da to bude sa što više razlike, ali bilo kakva pobjeda bi pred uzvrat puno značila", poručio je strateg Bijelo-plavih.

Uz trenera, utakmicu protiv ZTE-a je najavio i Marko Malenica. Krenuo je s osvrtom na prošlu utakmicu.

"Atmosfera je fenomenalna, stadion je akustičan. Očekujemo da će biti još i bolje nego na otvaranju, vjerujem da će doći još i veći broj ljudi, da napunimo stadion do kraja, a na nama je da im uzvratimo još i boljom utakmicom nego protiv Slaven Belupa. Tada smo bili na visokoj razini i sada tu razinu treba održati", rekao je Malenica.

Jedinica Osijeka i jedan od dokapetana momčadi osvrnuo se i na atmosferu u svlačionici.

"Atmosfera u momčadi je stvarno odlična, vidjelo se to i protiv Slaven Belupa. Novi igrači su digli našu igru na još kvalitetniju razinu i očekujem da ćemo protiv ZTE-a nastaviti u ovom ritmu i odigrati puno bolje nego na proljeće. Nogometna groznica u gradu? Osjeti se nogometna groznica, a naša je obaveza da ona potraje što duže", zaključio je Malenica.

AUTOR: NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!