Rukomet

Hrvatska U-19 rukometna reprezentacija spremna za SP: 'Domaći teren kao vjetar u leđa'

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2023.
Hrvatska U-19 rukometna reprezentacija spremna za SP: 'Domaći teren kao vjetar u leđa'
Foto: Pixsell

Hrvatska je domaćin Svjetskog prvenstva za rukometaše do 19 godina. Hrvatska reprezentacija odrađuje posljednju fazu priprema uoči početka...

Proteklih tjedana naporno se radilo, a sve s ciljem da Hrvatska spremna dočeka Svjetsko prvenstvo koje se održava u Varaždinu, Koprivnici, Opatiji i Rijeci od 2. do 13. kolovoza.

Izbornik reprezentacije Krešimir Ivanković zadovoljan je odrađenim poslom.

"Polako završavamo treću fazu priprema. Cijeli srpanj smo se pripremali, bili smo u Đurđevcu, Prelogu, a sada smo na završnim pripremama u Varaždinu. Odrađujemo posljednje detalje i bit ćemo spremni za početak Svjetskog prvenstva."

Hrvatska će biti domaćin što može biti dvosjekli mač.

"Igranje kod kuće može biti veliki vjetar u leđa, ali i pritisak. Na nama u stožeru je da igračima maksimalno olakšamo situaciju, da kada izađu na teren budu fokusirani svih 60 minuta na ono što se događa na terenu. Sve ono što se događa van terena, nadam se da će nam biti dodatni vjetar u leđa."

Prvi cilj je završiti nastup u skupini na prvom mjestu kako bi se u drugi krug prenijela dva boda.

"Skupina je ok. Alžir, iza toga Ruanda pa Portugal. Mi bi htjeli da iz skupine izađemo kao pobjednici, da prenesemo dva boda jer se križamo sa skupinom u kojoj su Mađarska i Slovenija. Nadamo se da će nam tu biti potrebna samo jedna pobjeda za četvrtfinale, a onda je sve moguće."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!