Rukomet

Rukometaši Zagreba krenuli s pripremama: 'Cilj su dva trofeja i što bolji plasman u Europi'

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.07.2023.
Rukometaši Zagreba krenuli s pripremama: 'Cilj su dva trofeja i što bolji plasman u Europi'

Rukometaši Zagreb bez dodatka PPD krenuli su u pripreme za novu sezonu. Slavko Goluža na prvom okupljanju imao je 19 igrača...

U Zagrebu su odradili veliki dio posla u slaganju momčadi, dogovorili su sa Slavkom Golužom nastavak suradnje, a on je okupio igrače na pripremama za novu sezonu.

Goluža je svjestan koliko je težak posao pred rukometašima Zagreba u narednoj sezoni, posebno u Ligi prvaka gdje će imati jako tešku skupinu.

"Ciljevi su jasni, dva domaća trofeja i što bolji plasman u Ligi prvaka. Skupina u Europi nije nimalo laka, ali idemo skupljati bodove počevši već od Kiela. Međutim, prije toga valja nam kvalitetno se pripremiti. Sada ćemo uvodnih par dana iskoristiti za neka testiranja, fotografiranje, liječničke preglede, a onda krećemo s napornim radom. Na Vlašiću ćemo raditi udarno i tu očekujem maksimalan trud i zalaganje svih svojih igrača. Nakon toga spuštamo se u Doboj na turnir, a već tamo želim imati jasnu sliku s kim mogu računati za nadolazeću sezonu. Težit ćemo da iskristaliziramo situaciju na nekim pozicijama, da pokušamo već u Doboju pokazati dobar rukomet i da zaključimo pripreme s dvije prijateljske utakmice s Ferlachom u Austriji i Alkaloidom u Zagrebu", kaže Goluža.

Goluža i u narednoj sezoni može računati na iskusnog Jakova Gojuna od kojeg se očekuje velik doprinos u fazi obrane.

"Pred ekipom je najteža faza priprema, treba stisnuti zube ovih mjesec dana na početku da probijemo led i spremni krenemo u sezonu. Mislim da imamo dobru ekipu i uvijek kažem da je Zagreb opasan ako smo svi zdravi. Ovdje ćemo se lagano ubaciti u radni ritam, na Vlašiću odraditi taj visinski najteži dio priprema i onda se spustiti na turnir u Doboj i dati sve od sebe. Smatram da je ova faza sezone bitna i stoga da ove nove momke koji su tek došli uvedemo u našu ekipu, da i oni što prije savladaju ovaj naš sustav i da se uklope na najbolji mogući način. Vremena nema previše i stoga je bitno da se što prije naviknemo jedni na druge i da krenemo klapati kao prava ekipa."

Zagreb će na turniru u Dobiju igrati prvo s Celjem pa s Barcelonom i zatim Vojvodinom nakon čega ide razigravanje za plasman.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!