Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Australije do devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.07.2023.
Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Australije do devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu u susretu za deveto mjesto. Protivnik je bila Australija koja je svladana sa 17:10...

Razočaravajuće Svjetsko prvenstvu za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju je završeno. U dva ključna susreta Hrvatska je poražena, cilj nije ispunjen i na kraju je zauzela tek deveto mjesto, dosta ispod onog čemu se nadala.

Igraj na utakmice SP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza od Crne Gore u osmini finala, s dosta razočaranja čekali su se susreti za plasman od devetog do 13. mjesta, no unatoč silnom razočaranju, Hrvatska je jednostavno prekvalitetna i nije mogla izgubiti niti od Kanade niti od Australije.

U dvoboju za deveto mjesto s Australcima slavila je sa 17:10 i završava s nastupom u Fukuoki, vraća se kući i kreće s planiranjem sljedećih akcija.

Australija se držala do sredine treće dionice kada je još zaostajala samo dva gola, nakon čega se Hrvatska odvojila s dva gola Konstantina Harkova te o jednim Andrije Bašića i Ante Vukičevića, otišla je na 14:8 i riješila pitanje pobjednika.

Marko Bijač dobio je odmor te je na golu bio Toni Popadić koji je skupio 11 obrana, pet golova uz stopostotan učinak imao je Vukičević dok je četiri gola postigao Luka Bukić.

U australskim redovima vratari su skupili ukupno samo tri obrane, a najefikasniji s tri gola bio je Chaz Poot.

Svjetsko prvenstvo, za deveto mjesto:
Hrvatska - Australija 17:10

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!