Vodeni sportovi

Bukić: 'Utakmica protiv Australije nije bila ona koju smo željeli sada igrati'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.07.2023.
Bukić: 'Utakmica protiv Australije nije bila ona koju smo željeli sada igrati'
Foto: EPA

Australija očekivano nije predstavljala nikakav problem za Hrvatsku. Iako razočarani i potonuli, hrvatski reprezentativci slavili su sa 17:10...

Razlika u kvaliteti bila je jasna i Hrvatska je lako slavila protiv Australije te osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. No to nije ono gdje se vidjela uoči početka natjecanja.

Igraj na utakmice SP-a u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo protiv Australije sigurno nije bila utakmica koju smo željeli igrati kada smo došli u Japan, igrati za deveto mjesto. Ostao nam je gorak okus u ustima nakon poraza od Crnogoraca, ali kad je već bio takav rezultat, na nama je bilo odigrati zadnje dvije utakmice, do kraja. Mislim da smo to odradili najbolje što smo mogli. Okrećemo se sada sljedećem natjecanju", kaže Luka Bukić.

Najraspoloženiji hrvatski igrač protiv Australije bio je Ante Vukičević koji je postigao pet pogodaka iz isto toliko pokušaja.

"Nije bilo lako za igrati protiv Australije odnosno za deveto mjesto, čisto radi naših očekivanja uoči Svjetskog prvenstva. Međutim, svaka utakmica reprezentacije je bitna i u svakoj utakmici se iskazuje i karakter. U svaku utakmicu treba ući jednako i to je jedini način za ići dalje. Što se tiče mojih pet golova, nisam ništa tempirao za zadnje utakmice na Prvenstvu. Mi nemamo pojedinca koji će u svakoj utakmici biti u mogućnosti dati pet-šest golova. Svaku utakmicu netko iskoči, ali nažalost na ovom turniru nismo imali dovoljno raspoloženih pojedinaca i radi toga nismo uspjeli napraviti rezultat koji smo trebali", dodaje Vukičević.

FOTO: EPA/KIYOSHI OTA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!