Nogomet

Bobičanec strijelac nakon samo 17 sekundi, razočarao Krznarov Maribor, pogodak Antonija Milića

Branimir Korać • petak, 28.07.2023.
Bobičanec strijelac nakon samo 17 sekundi, razočarao Krznarov Maribor, pogodak Antonija Milića
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dan u Konferencijskoj ligi je iza nas, odigran je veliki broj utakmica, a veliki broj hrvatskih igrača bio je na travnjaku...

Veliki korak prema prolazu u sljedeću rundu natjecanja napravio je kazahstanski Aktobe koji je s 4:1 upisao pobjedu u gostima kod Torpedo Kutaisija. Domaćin nije bio u dobrom izdanju i gosti su to iskoristili te su već na odmoru imali 2:0 golovima Alibeka Kasyma i Miloša Raičkovića. U drugom dijelu kod gostiju je ušao i hrvatski internacionalac Andrija Filipović te je u 73. minuti, dvije minute nakon ulaska, asistirao Maksimu Samorodovu za 3:0. U završnici je Giorgi Arabidze smanjio zaostatak, ali Filipović je u sudačkoj nadoknadi povisio na konačnih 4:1.

Igraj na nogometna utakmica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Krznarov Maribor razočarao je u gostima kod luksemburškog Differdangea. Luksemburžani su bili na pragu pobjede, Erico je pogodio za vodstvo u 25. minuti, ali Maribor se spasio golom Arnela Jakupovića u 96. minuti. Kod Maribora Ivan Brnić odigrao je cijelu utakmicu, Marko Kolar prvo poluvrijeme, a Marin Laušić do 88. minute.

Auda je kod kuće remizirala protiv Spartak Trnave odigravši 1:1. Gubila je već od sedme minute golom Sebastiana Kose, ali pomoglo joj je isključenje Nicolasa Gorosita koji je zaradio drugi žuti karton u 35. minuti. U drugom dijelu Auda je uspjela izjednačiti preko Reginalda Ramiresa. U njenom sastavu Božo Mikulić odigrao je cijelu utakmicu.

Lech je u Poznanu stigao do dva gola prednosti protiv Kauno Žalgirisa slaveći s 3:1. Mogao je proći i bez tog primljenog gola, a jedan od strijelaca za domaćina bio je Antonio Milić koji je pogodio za 2:0. Osim njega zabijali su i Dino Hotić i Radoslaw Murawski. Pogodak za Litavce postigao je Anton Fase. Milić je odradio cijelu utakmicu.

Zanimljivo je bilo u Kazahstanu gdje je Ordabasi ugostio varšavsku Legiju i remizirao 2:2. Kazahstanci su vodili s 2:0 golovima Unsevalda Sadovskog i Papea Mbodja. Legia je uspjela u drugom poluvremenu izjednačiti golovima iskusnog Tomaša Pekharta i Blaža Kramera. Kod Ordabasija od 75. minute igrao je i Bernardo Matić umjesto strijelca Mbodja.

U susretu koji očekivano nije bio neke visoke kvalitete Gzira je na svom stadionu slavila s 2:0 protiv luksemburškog Dudelangea. Pobjedu Maltežanima donijeli su Macula i Zachary Scerri. Filip Bojić kod gostiju igrao je od 69. minute umjesto Ouassiera s Madagaskara.

CSKA iz Sofije razočarao je nastupom i rezultatom kod kuće protiv Sepsija. Upisao je poraz 2:0 i sada je u teškoj situaciji uoči puta za Rumunjsku. Pobjedu Sepsiju donijeli su Mario Rondon i Roland Varga. Adnana Aganovića u 57. minuti zamijenio je Slovak Ninaj.

Željezničar je dva puta vodio protiv Neftčija, ali na kraju je završilo 2:2. Krenulo je golom Dženana Haračića u 14. minuti da bi u burnoj završnici prvog dijela Aleksandar Kosorić izjednačio autogol, ali Joseph Amoah ipak je vratio prednost Sarajlijama. Kada se činilo da će Željo do pobjede, u 95. minuti Rahman Hadžijev zabija za 2:2. Ivan Brkić branio je za goste cijelu utakmicu.

Bečka Austria je unatoč silnoj dominaciji, tek u sudačkoj nadoknadi došla do pobjede 1:0 protiv Borca iz Banja Luke. Austria je slavila 1:0 golom Harisa Tabakovića u 94. minuti. Maks Čelić kod gostiju je igrao cijelu utakmicu, a Jakov Blagaić do 63. minute.

Debrecen je bio uspješan u gostima kod Alaškerta, svladao ga je s 1:0. Jedini pogodak postigao je bivši napadač Istre Stefan Lončar. Kod Alaškerta Mateo Mužek imao je punu minutažu.

Stipićeva Riga poražena je u gostima kod Kecskemetija s 2:1, ali sve ostaje otvoreno uoči uzvrata. Soma Szuhodovszki i Gergo Palinkas pogodili su za domaćina, ali gol Anthonyja Contrerasa iz 86. minute vratio je nadu gostima. Petar Bosančić igrao je cijelu utakmicu za goste, a Hrvoje Babec prvo poluvrijeme.

Hajduk će igrati protiv PAOK-a ili Beitara, a njihov međusobni dvoboj okončan je bez pogodaka. Dominik Kotarski branio je cijelu utakmicu za Beitar.

Solunski Aris gostovao je kod Ararata i iz Armenije se vratio s remijem 1:1. U dresu Arisa nastupila su i dvojica Hrvata, Domagoj Pavičić ušao je u igru u 67. minuti, kao i Neven Đurasek.

Celju je trebalo samo 17 sekundi za prvi pogodak na susretu, ali je na kraju Vitoria ipak slavila s 4:3. Luka Bobičanec rano je donio prednost Celjanima, ali do poluvremena su Portugalci već napravili preokret preko Jote Silve i Andrea Silve. Na početku drugog dijela Bobičanec je asistirao Aljoši Matku za 2:2, no opet se Vitoria odvaja golovima Amara i Nogueire na 4:2. U sudačkoj nadoknadi Edmilson je smanjio na 3:4 i dao neku nadu Celju uoči uzvrata. Matko Obradović odigrao je cijelu utakmicu, Bobičanec do 82. minute kada je ušao Karlo Špeljak.

Gostujuću pobjedu upisao je Pogon koji je kod Linfielda slavio s 5:2 i napravio veliki korak prema prolazu. Dante Stipica bio je na vratima Pogona, a Danijel Lončar odradio je cijelo drugo poluvrijeme.

Osijek će u trećem pretkolu, ako prođe Mađare, igrati protiv Cluja ili Adane koji su remizirali 1:1. Cluj je imao prednost golom Betancora od šeste minute, a izjednačio je u drugom dijelu Stambouli. Kod Cluja Lovro Cvek i Anton Krešić odigrali su cijelu utakmicu.

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Torpedo Žodino - AEK Larnaka 2:3
Torpedo Kutaisi - Aktobe 1:4
Differdange - Maribor 1:1
Auda - Spartak Trnava 1:1
Lech - Kauno Žalgiris 3:1
APOEL - Vojvodina 2:1
Twente - Hammarby 1:0
Ferencvaros - Shamrock Rovers 4:0
Ordabasi - Legia 2:2
Škupi - Levski 0:2
Basel - Tobol 1:3
Bešiktaš - Tirana 3:1
Farul Constanta - Urartu 3:2
Gzira - Dudelange 2:0
Hapoel Beer Sheva - Panevežys 1:0
CSKA Sofija - Sepsi 0:2
Bodo/Glimt - Bohemians 3:0
Željezničar - Neftči 2:2
Austria Beč - Borac Banja Luka 1:0
Djurgarden - Luzern 1:2
Alaškert - Debrecen 0:1
Kecskemeti - Riga FC 2:1
Inter Escaldes - Hibernian 2:1
PAOK - Beitar 0:0
Crusaders - Rosenborg 2:2
Kalmar - Pjunik 1:2
B36 Torshavn - Haverfordwest 2:1
Ararat - Aris Solun 1:1
Gabala - Omonia 2:3
Celje - Vitoria Guimaraes 3:4
Club Brugge - Aarhus 3:0
Maccabi Tel Aviv - Petrocub 3:0
Akureyri - Dundalk 3:1
Gent - Žilina 5:1
Sutjeska - Santa Coloma 2:0
Viktoria Plzen - Drita 0:0
Linfield - Pogon 2:5
Derry City - KuPS 2:1
CFR Cluj - Adana Demirspor 1:1
Vorskla - Dila Gori 2:1

FOTO: EPA/Jakub Kaczmarczyk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!