Rukomet

Na Jarunu će se održati posljednji turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku

Sportnet, Krešimir Milić • petak, 28.07.2023.
Na Jarunu će se održati posljednji turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku

Zagreb Open održat će se ovog vikenda. Sudjelovat će pet momčadi u muškoj konkurenciji te tri ekipe u ženskoj…

Zagrebačko jezero Jarun ugostit će ovog vikenda, od subote 29. srpnja do nedjelje, 30. srpnja četvrti i posljednji turnir Prvenstva Hrvatske, Zagreb Open. Na njemu će snage odmjeriti ukupno pet momčadi u muškoj konkurenciji i tri ekipe u ženskoj konkurenciji.

Na turniru u Zagrebu, igrat će BHC Zagreb, BHC Dubrava i Furki Sport u ženskoj konkurenciji, dok će se u muškom dijelu turnira natjecati BHC Zagreb, BHC Dubrava, BHC Sesvete Sky Gym, White Boys i Olimpijac.

Nakon što je BHC Zagreb osvojio tri turnira ovogodišnjeg izdanja Prvenstva Hrvatske, Zagreb Open najavio je Stjepan Babić.

"Nadamo se i četvrtom osvojenom turniru kako bi na najbolji mogući način potvrdili da smo bili najbolja ekipa ove sezone. Nažalost zbog termina koji je krajem srpnja bit će malo ekipa i mi sami ćemo biti u izmijenjenom sastavu zbog godišnjih odmora i ljetovanja određenih igrača. Ipak dat ćemo sve od sebe i nastojat osvojiti i četvrti turnir u nizu."

"Zagreb Open završna je etapa Prvenstva Hrvatske u kojoj će se saznati prvaci u muškoj i ženskoj kategoriji. Cure su odradile izvrstan posao osvojivši Zaprešić Open i Nin Open tako će medalja na Zagreb Openu biti samo šlag na torti. Prvenstveno očekujemo jedan dobar turnir, dobru zabavu, medalju oko vrata i naravno sve to bez ozljeda", riječi su igračice BHC Dubrave, Lukrecije Čurek.

Prvi turnir Prvenstva Hrvatske 2023. godine, Zaprešić Open, osvojili su BHC Zagreb u muškoj i BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Pobjednici u muškoj konkurenciji u Novalji bili su ponovno BHC Zagreb te BHC Dubrava u ženskoj. Na turniru u Ninu, prvo mjesto osvojile su muška i ženska ekipa BHC Zagreba.

Na dva pjeskaška terena na jezeru Jarun igrat će se ukupno 20 utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!