Košarka

Sesar uoči Irske: 'Moramo spriječiti njihovu tranziciju i zatvoriti napadački skok'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 28.07.2023.
Sesar uoči Irske: 'Moramo spriječiti njihovu tranziciju i zatvoriti napadački skok'
Foto: Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija nastavlja s nastupima u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine, a sljedeći protivnik je Irska...

Muška seniorska košarkaška reprezentacija sutra u Dublinu igra pretkvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2025 protiv Irske. U prvom susretu s Irskom koji se odigrao 19. srpnja u Opatiji Hrvatska je upisala vrlo uvjerljivu pobjedu s 40 poena 'viška'.

Igraj na pretkvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Josip Sesar, izbornik reprezentacije, najavljuje uzvratnu utakmicu: "Imali smo problema sa želučanom virozom pa na posljednja dva treninga nismo bili kompletni. Danas u Dublinu imamo zadnji trening pred utakmicu, kao i scouting. Oni su u posljednjoj utakmici pobijedili Luksemburg 20 razlike i odigrali izuzetno dobro, dobro su i fizički izgledali. Znamo što nam je činiti, znamo da moramo spriječiti njihovu tranziciju i zatvoriti njihov napadački skok i svojom igrom kontrolirati ritam utakmice. Rezultat prošle utakmice kada smo ih pobijedili 40 poena razlike možda je nerealno visok s obzirom na njihovo vrlo loše poluvrijeme, ali smo i mi u prvom poluvremenu sjajno odigrali i šutirali trice 10/15. Bilo bi lijepo da se to ponovi, ali moramo odigrati s puno ritma, s puno energije i fokusirani na taj radni dio košarke u smislu zagrađivanja, trčanja, skokova."

Je li Irska protiv Luksemburga što promijenila u odnosu na utakmicu s Irskom, s obzirom na njihovu posljednju pobjedu?

"Individualne karakteristike igrača su gotovo uvijek iste, s te strane ne bi trebalo biti iznenađenja, no, ponavljam, puno toga ovisi i o nama i ako budemo fokusirani i u energetski dobrom ritmu, možemo očekivati dobre vijesti."

U Dublin je doputovalo 12 igrača, je li tko ostao u Zagrebu?

"Bilo je sitnih ozljeda, a utjecaj je izvršila i ova viroza, konkretno u Zagrebu je ostao još Luka Krajnović. On će trenirati sa Šarićem, Zubcem, Hezonjom i Smithom koji će se priključiti u sljedeća dva dana, tako da će njih petero raditi treninge dok se mi ne vratimo iz Irske i Luksemburga."

Utakmica s Irskom na rasporedu je sutra, 29. srpnja s početkom u 15:30, a moći će se pratiti uživo na programu SportKluba te na FIBA YouTube kanalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani28.07.2023. u 17:14
    Uvijek neugodni Irci
    Bogomdani