Tenis

Jak otpor Prižmića, ali Popyrin ipak ide u polufinale turnira u Umagu

Mihaela Bradovski • petak, 28.07.2023.
Jak otpor Prižmića, ali Popyrin ipak ide u polufinale turnira u Umagu
Foto: Pixsell

Alexei Popyrin prošao je u polufinale ATP turnira u Umagu. U četvrtfinalu je nakon velike borbe svladao Dinu Prižmića sa 7:6, 7:5...

Dva i pol sata trajala je žestoka bitka na središnjem terenu u Umagu gdje je Dino Prižmić igrao u svom prvom ATP četvrtfinalu u karijeri. Na drugoj strani stajao je 90. igrač svijeta Alexei Popyrin, ali Prižmić mu je pružio žestok otpor i tijesno je poražen.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač još jednom je potvrdio kako je budućnost hrvatskog tenisa i da igra već sada vrlo dobar tenis na visokoj seniorskoj razini.

Popyrin je već dugo na ATP Touru, puno je iskusniji i na kraju je to iskustvo i presudilo, bio je dovoljno miran da završi posao.

U prvom setu Australac je odmah napravio break, ali na servisu za set nije bio uspješan, Prižmić je odgovorio, smanjio na 5:4 i ubrzo izborio tie-break. Tamo je Popyrin ipak bio bolji i sa 7:2 došao je do prvog seta.

U drugom setu nastavila se velika borba. Ponovno se Prižmić vraćao iz breaka zaostatka, kod 5:4 spasio je jednu meč loptu, kod 6:5 još četiri, ali petu nije uspio i Popyrin ipak odnosi pobjedu.

Unatoč porazu jako dobar meč i dobar dojam za Prižmića koji samo potvrđuje kako raste iz turnira u turnir.

ATP Umag, četvrtfinale:
Alexei Popyrin (Australija) - Dino Prižmić (Hrvatska) 7:6(2), 7:5

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!