Nogomet

Šveđanke razmontirale Italiju, Francuska upisala pobjedu protiv Brazila

Branimir Korać • subota, 29.07.2023.
Šveđanke razmontirale Italiju, Francuska upisala pobjedu protiv Brazila
Foto: EPA

U prva dva današnja susreta na Svjetskom prvenstvu nogometašica Švedska je vrlo visoko s 5:0 slavila protiv Italije, a Francuska je s 2:1 svladala Brazil...

Dva velika dvoboja današnjeg programa na Svjetskom prvenstvu nogometašica završila su pobjedama Švedske i Francuske koje su tako napravile veliki korak prema prvom mjestu u skupini.

Igraj na utakmice SP-a nogometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Švedska je u završnici prvog poluvremena iskoristila očajnu obranu Talijanki i postigla tri pogotka u kratko vrijeme.

Amanda Ilenstedt, Fridolina Rolfo i Stina Blackstenius zabile su za 3:1, a u drugom dijelu Ilestedt i Rebecka Blomqvist dovršile su posao.

Francuska je u vrlo zanimljivom susretu svladala Brazil s 2:1 te je preuzela vodeću poziciju i imat će priliku završiti nastup u skupini na prvom mjestu.

Već u 17. minuti Francuskinje su povele preko Eugenie Le Sommer, a u drugom dijelu izjednačila je Debinha. Ipak, u 83. minuti novi pogodak za Francusku, Wendie Renard postavila je konačnih 2:1.

Švedske ja u svojoj skupini maksimalna i u zadnjem kolu protiv Argentine potvrdit će prvo mjesto. S druge strane Francuska je prva u svojoj skupini, ali samo s bodom ispred Brazila. U zadnjem kolu trebat će pobjedu protiv fenjeraša Paname.

Svjetsko prvenstvo nogometašica:
Francuska - Brazil 2:1
Švedska - Italija 5:0

FOTO: EPA/JONO SEARLE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!