Nogomet

Švicarke i Norvežanke izborile osminu finala Svjetskog prvenstva nogometašica

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.07.2023.
Švicarke i Norvežanke izborile osminu finala Svjetskog prvenstva nogometašica
Foto: EPA

Švicarska i Norveška prošle su u nedjelju iz skupine A u osminu finala Svjetskog prvenstva nogometašica, dok su domaćin Novi Zeland i Filipini ispali...

Švicarke su u Dunedinu remizirale protiv Novozelanđanki 0:0, te završile na prvom mjestu skupine A ispred Norvežanki, koje su u Aucklandu razbili Filipinke sa 6:0.

Igraj na utakmice SP-a nogometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novi Zeland i Švicarska odigrale su bez golova, a taj ishod je značio da Novi Zeland, koji je iznenadio Norvešku u prvom kolu, ali potom senzacionalno izgubio od Filipina, postao prvi domaćin Svjetskog prvenstva koji je ispao u grupnoj fazi. Pred 25.947 gledatelja na stadionu Dunedin, Novozelanđanke su dvaput pogađale vratnicu, ali nisu uspjele postići željeni pogodak.

Norveška se pobjedom od 6:0 nad Filipinima u drugoj utakmici skupine u Aucklandu izjednačila s četiri boda s Novim Zelandom, ali je bila druga po gol-razlici.

Za Norvešku su pogađale Sophie Roman Haug (6, 17, 90+5), Caroline Graham Hansen (31), Alicia Barker (48-autogol) i Guro Reiten (53pen).

Švicarska i Norveška će se za mjesto u četvrtfinalu sučeliti sa Španjolskom ili Japanom, koji u ponedjeljak igraju svoju odlučujuću utakmicu u skupini C.

Južna Koreja iznenađujuće je poražena od Maroka (0:1) u drugom kolu skupine H u Adelaideu pred samo 13.000 gledatelja. U šestoj minuti prvog poluvremena Ibtisam Jraidi je zabila za prvu pobjedu, a bio je to i prvi pogodak ove afričke reprezentacije na SP-u. Marokanka Nouhaila Benzina postala je prva igračica u povijesti Svjetskog prvenstva koja je nosila maramu s hidžabom.

U drugom susretu ove skupine snage će odmjeriti Njemačka, koja je u prvom susretu pobijedila Maroko sa 6:0, i Kolumbija.

Svjetsko prvenstvo, skupina A, treće kolo:
Novi Zeland - Švicarska 0:0
Norveška - Filipini 6:0

FOTO: EPA/HOW HWEE YOUNG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!