Tenis

Iga Swiatek ispustila samo jedan gem u borbi za titulu u Varšavi

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 30.07.2023.
Iga Swiatek ispustila samo jedan gem u borbi za titulu u Varšavi
Foto: EPA

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek pobjednica je WTA teniskog turnira u Varšavi nakon što je u finalnom susretu pobijedila Njemicu Lauru Siegemund sa 6:0, 6:1...

Swiatek je slavila nakan svega 69 minuta igre ispustivši samo jedan gem.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva igračica svijeta i prva nositeljica turnira je dobila devet gemova u nizu, Siegemund je nakratko prekinila crnu seriju, da bi 22-godišnja Poljakinja potom dobila još tri gema za konačnu pobjedu.

"Nije lako igrati u Varšavi, ali tako sam sretna što sam uspjela, posebno nakon napornog jučerašnjeg dana," rekla je Swiatek u svom pobjedničkom govoru.

Swiatek je u svom 19. finalu osvojila 15. turnir, pri čemu četvrti ove godine nakon slavlja u Dohi, Stuttgartu i Roland Garrosu. S druge strane 35-godišnja Njemica je u svom četvrtom finalu upisala drugi poraz.

Organizatori Poland Opena imali su dosta problema s lošim vremenom. Siegemund je tako u subotu najprije odradila četvrtfinalni meč koji je započeo u petak, a kasnije je bila uspješna i u polufinalu.

"Žao mi je što se danas nisam mogla više boriti, ali jučer je bilo malo previše. Dala sam sve od sebe, ali noge su danas ostale u hotelu. Za mene je bila gotovo pobjeda da sam uopće bio u finalu. Prošlo je puno vremena," kazala je njemačka tenisačica koja je igrala svoje prvo finale nakon 2017.

Swiatek je, s druge strane, tek danas završila polufinale protiv Belgijanke Yanine Wickmayer, nakon što je igračice u subotu navečer mrak potjerao s terena.

WTA Varšava, finale:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Laura Siegemund (Njemačka) 6:0, 6:1

FOTO: EPA/Piotr Nowak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!