Košarka

U-16: Hrvatska uvjerljiva protiv vršnjaka iz Poljske

Sportnet • utorak, 11.07.2023.
U-16: Hrvatska uvjerljiva protiv vršnjaka iz Poljske
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina upisala je pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv Poljske. Momčad je predvodio kapetan Borna Katanović...

U sklopu priprema kadetske reprezentacije Hrvatske za Europsko prvenstvo divizije B koje će se od 4. do 13. kolovoza održati u Rumunjskoj, u ponedjeljak je momčad trenera Roka Jurline odigrala drugu prijateljsku utakmicu s Poljskom. Hrvatska je upisala uvjerljivu pobjedu 91:66.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj četvrtini Hrvatska je gubila, ali se vrlo brzo vratila u igru i na veliki odmor otišla s 51:40. U trećoj dionici popela se na 30 razlike i privela utakmicu kraju konačnim rezultatom 91:66.

Kapetan Borna Katanović je postigao 25 poena uz devet skokova, a pratili su ga Niko Jerkić, Ardian Seba i Josip Santro ubacivši svi po devet poena.

Izbornik U16 reprezentacije Roko Jurlina:

"Čestitke momcima na pobjedi, odigrali smo odlične utakmice u dva dana. Ne treba se zanositi time, treba nastaviti raditi dalje dan po dan, da ostanemo svi zdravi i da dočekamo prvenstvo u najboljem mogućem stanju. Okrećemo se novom ciklusu treninga i pripremnih utakmica i to je jedino što nas dalje zanima."

Do odlaska u Rumunjsku Hrvate još čekaju po dvije prijateljske utakmice s Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom i Slovenijom.

Hrvatska će na EP divizije B nastupiti u skupini C u kojoj su još Švicarska, Češka, Danska, Irska i Luksemburg.

Prijateljska utakmica (U-16):
Hrvatska - Poljska 91:66

Izvor: hks-cbf.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!