Tenis

Martić traži pravu formu u Washingtonu

Krešimir Milić • utorak, 01.08.2023.
Martić traži pravu formu u Washingtonu
Foto: EPA

Nije dobro počelo za hrvatsku tenisačicu na ovom turniru u parovima. Zato se očekuje bolja igra u pojedinačnoj konkurenciji…

Sudjelovanje na WTA turniru u Washingtonu za hrvatsku tenisačicu Petru Martić započelo je u konkurenciji parova. Taj početak nije bio dobar s obzirom da je upisala poraz u paru s Marijom Sakkari već u prvom kolu.

Igraj na teniski meč Cirstea - Martić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Okrenut će se sad Martić mečevima u pojedinačnoj konkurenciji, a da bi ostali u množini treba preskočiti prvu prepreku koju joj čini rumunjska tenisačica Sorana Cirstea. Obje su posljednji meč u pojedinačnoj konkurenciji igrale na Wimbledonu i zaključile turnir u trećem kolu.

Cristeu, 32. na WTA ljestivici, je tad porazila 19. tenisačice svijeta Brazilka Beatriz Haddad Maia, dok je od Martić, 35. na svijetu, bolja bila prva tenisačica svijeta Iga Swiatek.

Martić je ove sezone još u potrazi za pravom formom. Ove sezone je igrala finale WTA turnira u Linzu, a u Eastbourneu je došla do četvrtfinala.

S rumunjskom tenisačicom se već susretala u karijeri tri puta, a slavila je u dva meča.

Mjesto, vrijeme

Washington, 18 sati

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji put su se susrele 2014. godine u Kini kad je na tvrdoj podlozi slavila Martić.

Prognoza

Za Martić je ovo prilika da u ovoj sezoni krene s pobjedničkom formom, stoga blagu prednost dajemo hrvatskoj tenisačici.

FOTO - EPA, NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!