Nogomet

Bišćan: 'Astana nam neće dozvoliti da umrtvimo utakmicu'

gnkdinamo.hr, Petar Jenjić • utorak, 01.08.2023.
Bišćan: 'Astana nam neće dozvoliti da umrtvimo utakmicu'
Foto: gnkdinamo.hr

Trener Dinama Igor Bišćan održao je press konferenciju uoči uzvratne utakmice protiv Astane. Pred momčadi je bio dugačak put, ali vjeruje da se situacija neće zakomplicirati...

Veličanstvena predstava koja je rezultirala "jednosmjernom ulicom" i visokom 4:0 pobjedom na Maksimiru u prvom europskom dvoboju Modrih ove sezone, daje treneru Igoru Bišćanu veliki zalog za optimizam uoči uzvrata drugog pretkola Lige prvaka protiv kazahstanske Astane.

Igraj na Astana- Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad je imala dugotrajan put prema Astani - iz Zračne luke Franjo Tuđman krenulo se oko 13 sati, a u kazahstansku prijestolnicu sletjelo se oko 23 sata po lokalnom, nešto prije 19 sati po našem, srednjeeuropskom vremenu. Let je dakle, trajao gotovo šest sati, što nije zanemarivo.

"Da, put je bio dosta dugačak. Vidjet ćemo sutra nakon utakmice koliko je sve to utjecalo na nas, put u Pulu pa povratak, zatim put u Kazahstan koji jest bio zahtjevan, ali nadamo se da ipak nije imao previše negativnog utjecaja na nas. Let je bio dosta dobar, u zrakoplovu je bilo dovoljno mjesta da nas sve to skupa ne umori previše. Sve u svemu, vjerujem da ćemo biti na razini koja će nam pomoći da izvučemo pozitivan rezultat."

Astana lovi veliki zaostatak, za očekivati je nešto drukčiji pristup.

"Domaćin će se vjerojatno upustiti u malo veći rizik, neće nam dozvoliti da umrtvimo utakmicu, što bi svakako bilo nešto što bi nas dodatno poguralo u smjeru kojim želimo ići, možemo očekivati puno agresivniju Astanu i to je nešto na što moramo biti spremni i biti maksimalno ozbiljni. Neki mekan i nesiguran ulazak u utakmicu bi mogao zakomplicirati situaciju, a to svakako ne želimo."

Utakmica se igra na umjetnoj travi, a Dinamovci se nisu posebno spremali za to.

"Nismo, procijenili smo da ne bismo previše s time dobili, a utjecali bismo na svježinu naših igrača. Došli smo ovdje, vidjet ćemo na treningu kakva je kvaliteta podloge. Kako god bilo, moramo se pomiriti s time da je pred nama ozbiljna utakmica i da treba biti fokusiran na samu igru. Vjerujem da smo u kontekstu podloge dovoljno pametni i lukavi te da ta činjenica neće previše utjecati na našu izvedbu."

Što se tiče kadra, još će se vidjeti.

"Treba prvo odraditi taj današnji trening koji će otkriti kako se igrači osjećaju na toj podlozi, a zatim ćemo donijeti odluku", zaključio je trener Bišćan.

GNK Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!