Nogomet

Tudor i Arsenić u Azerbajdžanu čuvaju prednost u borbi za treće pretkolo Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.08.2023.
Tudor i Arsenić u Azerbajdžanu čuvaju prednost u borbi za treće pretkolo Lige prvaka
Foto: EPA

Poljski prvak Rakow pokušat će u Bakuu zadržati malu prednost do koje je stigao u prvom susretu i izboriti mjesto u trećem pretkolu Lige prvaka...

Prvaci Azerbajdžana i Poljske danas će odlučiti o putniku u treće pretkolo Lige prvaka. Rakow je u prvom susretu u Poljskoj stigao do male prednosti, ali Qarabag sada igra na svom terenu i napravit će sve da nadoknadi taj zaostatak.

Igraj na Qarabag - Rakow na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od sezone 2014/2015 Qarabag je svake sezone igrao u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja. Nastupao je u Ligi prvaka, Europskoj ligi, Konferencijskoj ligi, a u posljednje dvije sezone prolazio je i u nokaut fazu.

Pretprošle sezone kao drugoplasirani u skupini Konferencijske lige izborio je nokaut fazu, ali naletio Marseille koji ga je vrlo uvjerljivo svladao.

Prošle sezone bio je konkurentniji. U Europskoj ligi je zauzeo treće mjesto u skupini s Nantesom, Freiburgom i Olympiakosom da bi nakon toga tek u raspucavanju s 11 metara pokleknuo protiv Genta.

Sve to pokazuje kako Azerbajdžanci imaju dosta iskustva u Europi i znaju kako se postaviti. To će zasigurno dodatno otežati posao Rakowu koji je s te strane ipak deficitaran i nema toliko europskih utakmica u nogama.

Za Rakow je ovo tek treći izlazak u Europu u povijesti. Prvi put to je napravio prije dvije godine kada je došao do play-offa Konferencijske lige i ispao od Genta, a prošle godine na istoj stepenici zaustavila ga je praška Slavija.

Što su rekli

Qurban Qurbanov, trener Qarabaga: "Bila je to jako zanimljiva utakmica. Obje ekipe pokazale su veliku borbu, odigrale su dobru utakmicu i odigrale na razini Lige prvaka. Moramo napraviti sve da u uzvratu budemo još bolji. U prvoj utakmici bolje smo upoznali protivnika. Nadam se da ćemo u Bakuu odigrati bolje."

Dawid Szwarga, trener Rakowa: "U Poljskoj smo stigli do pobjede, ali daleko od toga da je sve gotovo. Tek smo na polovici utakmice i vodstvo od jednog gola prije odmora ništa ne znači. Pred nama je još puno posla protiv jako teškog protivnika."

Mjesto, vrijeme, sudac

Baku, Azersun Arena, 18:00

Sudac: Sven Jablonski (Njemačka)

Nedostaju

Qarabag: -

Rakow: -

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Poljskoj Rakow je slavio s 3:2. Međutim prednost nije velika, a Qarabag se potvrdio kao vrlo opasna momčad.

Prognoza

Poljacima treba odlična večer da bi prošli dalje. U svakom slučaju ovo bi mogao biti vrlo ravnopravan i neizvjestan dvoboj.

FOTO: EPA/Waldemar Deska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!