Sportnet

Francuskinje slavile u golijadi, Jamajka prvi put prošla skupinu

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2023.
Francuskinje slavile u golijadi, Jamajka prvi put prošla skupinu
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice trećeg kola Svjetskog prvenstva za nogometašice. Osminu finala izborile su Francuska i Jamajka, a posebno je zanimljivo bilo u dvoboju Francuskinja i Paname...

Brazilu je trebala pobjeda protiv Jamajke za prolazak skupine, no dvoboj u Melbourneu nije otišao na njihovu stranu. Nakon 90 minuta igre ostalo je bez golova što znači da Jamajčanke idu dalje s pet bodova, dok Brazil ostaje na četiri. Tako su u svom drugom nastupu na velikom natjecanju prvi put prošle skupinu.

Igraj na Svjetsko prvenstvo (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo mjesto u skupini sa sedam bodova osvojila je Francuska koja je u pravoj golijadi svladala Panamu s visokih 6:3 i ostavila na dnu bez ijednog boda.

Do vodstva je nakon samo 68 sekundi stigla Panama kada je sjajan pogodak iz slobodnog udarca postigla Marta Cox. To je bio najbrži pogodak turnira, a prvi Paname u povijesti Svjetskih prvenstava.

Međutim, slavlje nije dugo trajalo i već do kraja poluvremena Francuskinje su postigle četiri gola. Dva puta je poentirala Kadidiatou Diani, dok su po jedan pogodak dodale Maelle Lakrar i Lea Le Garrec.

U 52. minuti Diani je iz svog drugog penala kompletirala hat-trick, da bi šesti pogodak stigao preko Vicki Becho u zadnjim trenucima susreta. Golove za Panamu nešto ranije postigle su Yomira Pinzon i Lineth Cedeno.

I Jamajka i Francuska još čekaju svog protivnika u osmini finala, a saznat će ga sutra kad su na rasporedu utakmice skupine H u kojoj igraju: Kolumbija, Njemačka, Maroko i Južna Koreja.

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo:
Jamajka - Brazil 0:0
Panama - Francuska 3:6

FOTO - EPA, JONO SEARLE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!