Košarka

U Imotskom se dijele posljednje ulaznice za veliko šibensko finale Pro 3×3 Toura

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 02.08.2023.
U Imotskom se dijele posljednje ulaznice za veliko šibensko finale Pro 3×3 Toura

Predstojećeg vikenda, u petak i subotu (4. i 5. kolovoza), održat će se deveti i zadnji izlučni turnir druge sezone PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u košarci 3×3, a poprište zanimljivih nadmetanja bit će lijep grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji – Imotski...

Kao što je već poznato, ovogodišnje se izdanje PRO 3×3 Toura u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. organizira na top lokacijama deset gradova diljem Hrvatske. Prvih osam dvodnevnih turnira uspješno je realizirano u Hvaru, Trogiru, Umagu, Vinkovcima, Osijeku, Zagrebu, Zaboku i Lipiku, gdje su kvalitetne ekipe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske već osigurale svoje mjesto na velikom Završnom turniru koji će se vikend poslije (11. i 12. kolovoza) organizirati u središtu Šibenika.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stoga će ovaj turnir u Imotskom biti posebno zanimljiv jer će se dijeliti posljednje ulaznice za veliko šibensko finale, a za njih će konkurirati snažne ekipe iz nekoliko europskih zemalja. Pobjednik turnira automatski će rezervirati svoje mjesto u Šibeniku, dok ostale ekipe to mogu ostvariti dobrim rezultatima i visokim plasmanom, odnosno prikupljanjem dovoljnoga broja FIBA bodova. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik Završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

I Imotski ima dugogodišnju tradiciju igranja i organiziranja turnira ulične košarke, ali ovo je prvi put da PRO 3×3 Tour karavana stiže u središte Imotske krajine. Lokacija održavanja turnira je indikativna jer će 3×3 igralište biti postavljeno na legendarnom košarkaškom terenu u Sportsko-rekreacijskom centru Joško Novović–Tuta u Imotskom.

Oba dana (4. i 5. kolovoza), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u glavnoj kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 5. kolovoza) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade - Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. U Imotskom će ponovno biti održana i posebna promocija nove mobilne aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura.

Osim toga, PRO 3×3 turnir u Imotskom ima i sjajan dodatak. U nedjelju, 6. kolovoza, u predvečernjim i večernjim satima, u suradnji s lokalnim organizatorima i partnerima, na istoj lokaciji bit će održan i amaterski 3. Memorijalni turnir u 3×3 košarci Joško Novović–Tuta, a za najbolje ekipe također su osigurane vrijedne nagrade.

Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da si rezerviraju vikend od 4. do 6. kolovoza i u prekrasnom ugođaju Imotskog uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Jana Sport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Imotskom možete pronaći na službenoj internetskoj stranici internetskoj stranici te na društvenim mrežama Toura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!