Nogomet

Tudor prekrasnim golom osigurao prolaz Rakowa u kvalifikacijama Lige prvaka

Krešimir Milić • srijeda, 02.08.2023.
Tudor prekrasnim golom osigurao prolaz Rakowa u kvalifikacijama Lige prvaka
Foto: FaH

Bivši hajdukovac proparao je mrežu s ruba kaznenog prostora za vodstvo Rakowa, a kasnije izjednačenje Qarabagu nije bilo dovoljno. Rakow ide u 3. pretkolo Lige prvaka…

Poljski prvaci i dalje žive europski san, a jedan od zaslužnijih za to je hrvatski desni bek Fran Tudor. Nakon što su u dramatičnoj utakmici na domaćem terenu u Poljskoj protiv Qarabaga slavili 3:2, sad su u gostima kod Azera završili s remijem 1:1.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rakow je i u Bakuu poveo, a za to je najzaslužniji bio bi bivši igrač Hajduka. Primio je loptu na desnoj strani, oslobodio se dva igrača na 20-ak metara od gola i onda iskosa s desne strane kaznenog prostora pogodio suprotno rašlje za vodstvo Rakoawa u 52. minuti.

Izjednačio je brzo Qarabag preko Redona Xhixhe, alabanskog napdača koji je kreirao dramu u prvom susretu s dva pogotka. No u uzvratu je albanski napadač ostao na jednom zgoditku, a bez pomoći ostatka momčadi i bez idućeg pretkola Lige prvaka.

Zato u treće pretkolo Lige prvaka ide Rakow, a tamo ih čeka ciparski Aris Limassol koji je s ukupnih 11:5 izbacio bjeloruski BATE. Osim Tudora, za momčad Rakowa cijeli susret odigrao je i hrvatski branič Zoran Arsenić koji je kapetan poljskom klubu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!