Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši uvjerljivi protiv Alžira na otvaranja Svjetskog prvenstva

Krešimir Milić • srijeda, 02.08.2023.
Mladi hrvatski rukometaši uvjerljivi protiv Alžira na otvaranja Svjetskog prvenstva

Svjetsko kadetsko prvenstvo u rukometu počelo je danas četiri hrvatska grada - Varaždinu, Rijeci, Opatiji i Koprivnici. Hrvatski rukometaši lako su savladali Alžir u Varaždinu…

Sjajno su otvorili mladi hrvatski rukometaši Svjetsko kadetsko prvenstvo koje se održava u četiri hrvatska grada - Varaždinu, Rijeci, Opatiji i Koprivnici. U prvoj utakmici prvenstva skupine A slavili su protiv Alžira 42:19.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rano je Hrvatska napravila razliku koja je samo rasla tijekom utakmice. Već nakon četiri minute vodili su izabranici Kreše Ivanovića s 4:0, a u 13. minuti imali su vodstvo 10:1. Uspio je malo Alžir stabilizirati igru nakon minute predaha, ali na kraju se na odmor otišlo s vodstvom Hrvatske 19:6.

Veći dio prvog dijela igrala je postava u sastavu Herceg, Bajan, Molc, Mlinarich, Jurić, Čaprić i Glivetić, a pred kraj dao je Ivanović priliku i drugima te s njima započeo u nastavku. Ni s, uvjetno rečeno, drugim sastavom tempo igre nije padao pa se na listi strijelaca na kraju našlo 12 igrača.

Najbolji strijelci u našoj vrsti bili su Tonći Ivanišević i Marko Tkalec s po sedam te Vito Glivetić i Marko Bajan koji su zabili po šest pogodaka. Kod Alžira po pet pogodaka Atek Youcef i Adri Zakaria. Naši vratari ukupno 13 obrana: šest Tin Herceg, sedam Marko Prpić. Alžirski samo četiri obrane.

U prvom susretu naše skupine Portugal je prema očekivanju visoko porazio Ruandu 50:24. Sutra je u varaždinskim skupinama slobodan dan. Sljedeći nastup Hrvatska ima protiv Ruande 4. kolovoza u 19:30 sati.

Foto: IHF / HRS / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!