Rukomet

Rukometašice Podravke krenule s pripremama: 'Veliki nam je izazov doći do titule nakon dvije godine'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.07.2023.
Rukometašice Podravke krenule s pripremama: 'Veliki nam je izazov doći do titule nakon dvije godine'

Podravka Vegeta krenula je s pripremama za novu sezonu u kojoj će željeti ostvariti što je bolje rezultate moguće. Ciljevi su jasni, dvostruka kruna u Hrvatskoj te iskorak u Europi...

Pod vodstvom novog trenera Ivice Obrvana, rukometašice Podravke krenule su s pripremama za novu sezonu. Nakon uobičajenog pozdravnog dijela, odrađen je i prvi trening.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I Obrvan i igračice morat će proći kroz fazu upoznavanja s obzirom da je ovo njemu prvenstveno ulazak u ženski rukomet.

"Na pripremama uvijek očekuješ najbolje, a to je da se dobro pripremimo za ono što je najvažnije, za start prvenstva. Bitno je da djevojke budu zdrave, a dobro je i da su odradile uvodni dio individualno. Važno je i da se najprije dobro upoznamo u ovih prvih nekoliko dana treninga. Nadam se dobroj suradnji, a što se rezultata i očekivanja tiče moram reći da se zna na što Podravka cilja. To se nikad ne može obećati, ali se može željeti i na treninzima se truditi da to i postigneš. Rezultat u tom slučaju zauzvrat, često puta zna biti i pošten", istaknuo je Obrvan.

Trofeji su ono što u Koprivnici žele.

"Ono što je velik izazov je biti prvak Hrvatske nakon dvije godine pauze. Mislim da mi to možemo uz poštovanje Lokomotivi koja je zadnje dvije sezone bila prvak države. Mi ćemo im ove godine željeti i nadam se uspjeti pomrsiti račune. To se odnosi i na Kup kojeg je Podravka zadnje dvije sezone osvojila. Što se Europe tiče, već na prvoj stepenici ne smijemo reći da smo dobili povoljan ždrijeb zato što to nije tako. To je u najmanju ruku ravnopravno, koji god protivnik bio od ova dva moguća. Željet ćemo proći u Europsku ligu, ali do tada imamo još dosta vremena, do samih kvalifikacija."

Na rasporedu će tijekom priprema biti i brojne kontrolne utakmice. Prva je na rasporedu već 9. kolovoza s Bjelovarom, a nakon toga će se odigrati i dvije pripremne utakmice s mađarskim Dunaujvarošom i to 18. i 19. kolovoza u Koprivnici. Od 25. do 27. kolovoza Podravka Vegeta je domaćin još jednog Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo na kojem će ove godine sudjelovati RK Krim Mercator i ŽRK Budućnost. 31. kolovoza ekipa putuje u Ljubljanu gdje će se odigrati još jedna pripremna utakmica s Krimom. Natjecateljska sezona u 1.HRL za žene službeno započinje 9./10. rujna, a Podravka Vegeta će sezonu otvoriti utakmicom u Varaždinu protiv Koke.

FOTO: RK POdravka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!