Rukomet

Hrvatske rukometašice sjajnim drugim poluvremenom do startne pobjede protiv Švedske na EP U-17

Branimir Korać • četvrtak, 03.08.2023.
Hrvatske rukometašice sjajnim drugim poluvremenom do startne pobjede protiv Švedske na EP U-17
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Mlada hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina odlično je otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori. U prvom susretu u Podgorici potpuno je nadigrala Švedsku...

Hrvatska je odlično krenula na Europskom prvenstvu do 17 godina gdje je imala težak start, ali odradila ga je za peticu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prve protivnice hrvatske reprezentacije bile su Šveđanke, ali Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu i upisala je pobjedu 34:26, znatno uvjerljivije nego što se predviđalo.

Švedske je imala prednost na odmoru, vodila je sa 16:15, ali drugo poluvrijeme bilo je potpuno u znaku Hrvatske koja ga je dobila s 19:10 i otišla do uvjerljive pobjede.

Već na samom početku drugog dijela Hrvatska je serijom 5:0 preuzela vodstvo i kontrolu nad susretom koju nije ispuštala do samog kraja.

Najučinkovitije bile su Lucija Renić s devet golova i Katra Vuković sa šest. Kod Švedske Janna Lundvall postigla je šest pogodaka.

U skupini s Hrvatskom su još i Srbija i Švicarska, a u drugom kolu Hrvatska igra 4. kolovoza od 13:30 sati protiv Srbije.

EP U-17, prvo kolo:
Hrvatska - Švedska 34:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!