Nogomet

Kotarski obranio penal, PAOK izborio dvoboj s Hajdukom, Turci stižu u Osijek

Petar Jenjić • četvrtak, 03.08.2023.
Kotarski obranio penal, PAOK izborio dvoboj s Hajdukom, Turci stižu u Osijek
Foto: Pixsell

Nogometaši PAOK-a porazili su u gostima Beitar Jerusalem i tako izborili treće pretkolo Konferencijske lige. Tamo ih čeka dvoboj s Hajdukom...

Hajduk je saznao protivnika u trećem pretkolu Europske lige, a to će biti grčki PAOK koji je slavio u gostima kod Beitara rezultatom 4:1. Pravom golijadom, s obzirom na to da je prva završena bez golova.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su poveli u 12. minuti nakon autogola Adija Gotlieba. I onda se u samoj završnici prvog poluvremena vidjela prava drama.

PAOK je ostao s igračem manje nakon izravnog crvenog kartona Douglasa Augusta. Domaćin je imao penal, ali Dominik Kotarski obranio je pokušaj Yardena Shue.

Uslijedila je dugačka sudačka nadoknada u kojoj smo vidjeli po pogodak sa svake strane. Prvo je za Grke zabio Brandon Thomas, a zatim za Beitar Fred Friday.

Iako je igrao s igračem manje, PAOK je do kraja uspio postići još dva pogotka. Prvo je autogol postigao Trazie Thomas, a za 4:1 zabio je Giannis Konstantelias.

Protivnik Osijeka u trećem pretkolu bit će Adana Demirspor koja je u dramatičnom uzvratu svladala Cluj rezultatom 2:1 i s ukupnih 3:2 prošla dalje.

Turska momčad povela je u samoj završnici prvog poluvremena kada je poentirao Babjide Akintola na asistenciju Younesa Belhande.

U 63. minuti Adana je ostala s igračem manje nakon isključenja Andreawa Gravillona, a gosti to iskoristili u 68. preko Vasilea Mogosa iz penala.

Adana je i s desetoricom bila bolja, a do pogotka je stigla u 94. minuti susreta. Junak pobjede bio je Senegalac Cherif Ndiaye.

U dresu gostujuće momčadi cijelu utakmicu odigrali su: Lovro Cvek, Anton Krešić i Karlo Muhar.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:
Beitar Jerusalem - PAOK 1:4 (ukupno 1:4)
Adana Demirspor - CFR Cluj 2:1 (ukupno 3:2)

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!