Nogomet

Feyenoord i PSV u borbi za prvi trofej sezone u Nizozemskoj

Petar Jenjić • petak, 04.08.2023.
Feyenoord i PSV u borbi za prvi trofej sezone u Nizozemskoj
Foto: EPA

Večeras je pred nama početak nove sezone u Nizozemskoj, a otvorit će je Feyenoord i PSV u utakmici Superkupa. Feyenoord će kao aktualni prvak biti domaćin osvajaču Kupa...

Nova sezona u elitnom razredu nizozemskog nogometa kreće večeras na De Kuipu gdje će Feyenoord, kao aktualni prvak, ugostiti PSV, aktualnog osvajača Kupa, u utakmici Superkupa. Bit će to borba za prvi trofej u novoj sezoni.

Igraj na Feyenoord - PSV na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je osvojio svoju drugu titulu prvaka u posljednje 24 godine, Feyenoord nije imao dugo vremena za slavlje prije nego su neki igrači odlučili otići u neki drugi klub. Tako se izdvaja odlazak Danila u Rangerse i odlazak kapetana Orkuna Kokcua u Benficu.

Dosta se pisalo i o odlasku trenera Arnea Slota, spominjao se i Tottenham, ali za sada je odbio ponude drugih klubova i ostao za kormilom momčadi koja je na pripremama odigrala šest utakmica i pri tome upisala tri pobjede, dva remija i jedan poraz.

Krenulo je pobjedama protiv Zwollea od 3:1 i Club Bruggea od 2:0, nakon čega je uslijedio remi bez golova protiv Royale Union SG-a- Jedini poraz upisali su od Hoffenheima (4:2), dok su remizirali protiv Villarreala (1:1) i proteklog vikenda svladali Benficu 2:1. U momčad su se, za sada, prilično dobro uklopili novi igrači Ramiz Zerrouki i Calvin Stengs.

Nizozemski Superkup, nazvan po Johanu Cruyffu, čak 13 puta osvojio je PSV što je i apsolutni rekord. Momčad iz Eindhovena osvojila je i prethodna dva izdanja pobjedama protiv najvećeg rivala Ajaxa. S druge strane, Feyenoord je bio najbolji četiri puta, posljednji put 2018. godine kada je nakon penala svladao upravo današnjeg protivnika.

PSV je prošlu sezonu zaključio na drugom mjestu sa sedam bodova iza Feyenoorda, a na pripremama je odigrao pet utakmica. Prvo je upisao poraz od 2:1 protiv St. Truidena, nakon čega su uslijedile četiri pobjede. S puta po 2:1 bio je bolji od BW Linza i Augsburga, svladao je Eindhoven s 3:1 i proteklog vikenda Nottingham Forest 1:0.

Što su rekli

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Nekoliko sam puta igrao protiv protivnika čiji trener gaji isti stil igranja. Više puta ljudi su bili razočarani nakon tih utakmica, zato što su bile intenzivne, dosta se griješi na obje strane. Naša nedavna utakmica protiv Benfice dobar je primjer toga, bila je intenzivna, ali oči su boljele gledati taj dvoboj."

Peter Bosz, trener PSV-a: "Bez obzira na to kako prošlo protiv Feyenoorda, znam da imamo dobru početnu postavu. To može možda zvučati suludo jer smo zajedno samo kratak period. Napravio sam puno priprema kada stvari nisu išle dobro i cijela sezona nam bila teška. Sada nema taj osjećaj, sada mislim da će ovo biti dobra sezona."

Mjesto, vrijeme, suci

De Kuip, Rotterdam, 20:00

Sudac: Allard Lindhout

Nedostaju

Feyenoord: (-)

PSV: (-)

Zadnji susret

U susretu 20. kola početkom veljače ove godine, na istom stadionu na kojem će igrati i danas, dvoboj je zaključen bez pobjednika 2:2. Gosti su imali dva gola prednosti sve do 81. minute, ali je domaćin uspio na kraju doći do boda.

Prognoza

Iako je PSV imao nešto bolji omjer pripremnim utakmicama, Feyenoord je ipak prvak i igra pred svojim navijačima. Tako da za večerašnju utakmicu prognoziramo njihovu minimalnu pobjedu.

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!