Nogomet

Australke žele daleko na domaćem terenu, iduća prepreka im je Danska

Krešimir Milić • ponedjeljak, 07.08.2023.
Australke žele daleko na domaćem terenu, iduća prepreka im je Danska
Foto: EPA

Završile su skupinu na Svjetskom prvenstvu kao prve i tek sad počinju ono pravo. Prva prepreka u nokaut fazi im je Danska…

Trofej svjetskih prvakinja zasigurno bi Australke htjele ostaviti na svom kontinetnu gdje se i održava Svjetsko prvenstvo nogometašica. Prema tom putu već su napravili prvi korak osvojivši prvo mjesto u skupini i plasman u osminu finala, a idući korak je utakmica protiv Danske.

Dosad su padale pred Australijom Irska i Kanada, a bio je tu i neočekivani poraz od Nigerije. Veliku podršku imaju Australke na prvenstvu koje ruši sve rekorde gledanosti, a logično je i da 'Matilde' imaju najveću podršku.

Imat će je i danas protiv Danske na putu prema cilju da ostvare što bolji plasman pred domaćom publikom. Jučerašnje ispadanje SAD-a im je upozorenje da favorita na ovom prvenstvu nema.

Dankinje su dobar plasman ostvarile pobjedama protiv Kine i Haitija u grupi, dok su protiv trenutno najvećih favoritkinja prvenstva Engleskinja izgubile.

Pobjednik ove utakmice u četvrtfinalu će igrati protiv boljih iz ogleda Francuske i Maroka.

Što su rekli?

Steph Catley, igračica Australije: "Bili smo tako dobri u trenutku kada smo mislili ovo je sljedeća utakmica, ovo je gdje smo. Dakle, ostajemo pri tome i fokusiramo se samo na Dansku."

Lars Sondergaard, izbornik Danske:"Sretan sam što smo prošli, sretan sam što smo u nokaut fazi. Nadao sam se tome prije nego što sam došao ovamo. O ostalom ne razmišljam. Živim u ovom snu sa svojim igračima i s igračima iz timova koji su još uvijek na turniru."

Mjesto, vrijeme, sudac

Olimpijski stadion, Sydney, 12:30 sati

Sudac: Rebecca Welch

Nedostaju

Australija: -

Danska -

Prethodni međusobni dvoboj

Prošle godine su igrale posljednji međusobni ogled, a slavila je Australija s 3:1.

Prognoza

Domaći teren, navijači, dobra forma samo su neki od faktora koji idu na ruku Australkama koje bi danas trebale slaviti. Vidjeli smo na ovom prvenstvu da ne postoje favoritkinje, ali Australke svakako na domaćem terenu to jesu.

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!