Ostali sportovi

Velika podrška za veliki uspjeh: Hrvatske odbojkašice igraju osminu finala s Poljskom u Osijeku

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 07.08.2023.
Velika podrška za veliki uspjeh: Hrvatske odbojkašice igraju osminu finala s Poljskom u Osijeku
Foto: FaH

Dobar rezultat ostvarile su hrvatske odbojkašice pobjedama protiv Njemačke, Portorika i Dominikanske Republike, a u posljednjoj utakmici u skupini su poražene od Turske. Danas igraju osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Poljske od 18 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt…

Hrvatska ženska U19 odbojkaška reprezentacija danas u 18 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt s Poljskom igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva. Veliki je ovo uspjeh naše mlade reprezentacije koja nakon pobjeda protiv reprezentacija Njemačke, Portorika i Dominikanske Republike te samo jednog poraza protiv reprezentacije Turske itekako zaslužuje da danas svi zajedno dođemo bodriti ih u Osijeku.

"Završili smo drugi u skupini, što mislim da je uspjeh, a sada smo već glavom u osmini finala, na najvažnijoj utakmici turnira", istaknuo je izbornik naše U19 reprezentacije Saša Ivanišević.

Jučerašnjom pobjedom nad našom reprezentacijom Turska je zauzela prvo mjesto u skupini, s 15 bodova i bez izgubljenog seta, Hrvatska je druga s 12 bodova i omjerom setova 12-5, a dalje slijede tri reprezentacije s po 6 bodova, ali i razlikom u setovima; Portoriko (8:9), Dominikanska Republika (8:10) te Njemačka (6:10). Nigerija koja je u drugoj utakmici Prvenstva trebala igrati s Hrvatskom, no zbog problema s vizama nije stigla u Osijek, posljednja je u skupini.

Turkinje će tako danas u osmini finala kao prve u skupini B igrati s Korejom. Poljska je u posljednjem susretu u skupini izgubila od Japana 1:3 (25:20, 19:25, 15:25, 21:25) koji je tako zauzeo drugo mjesto i igrat će u osmini finala s Portorikom. Četvrta ekipa iz naše skupine B, Dominikanska Republika, igrat će protiv prvoplasirane selekcije skupine D, reprezentacije SAD.

Ulaznice za Svjetsko prvenstvo u Osijeku mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni Dvorane Gradski vrt.

Foto: HINA/ ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!