Nogomet

Perišić dobru utakmicu okrunio asistencijom, Barcelona izvukla pobjedu

Petar Jenjić • utorak, 08.08.2023.
Perišić dobru utakmicu okrunio asistencijom, Barcelona izvukla pobjedu
Foto: EPA

Barcelona je na svom terenu svladala Tottenham u prijateljskoj utakmici. U prvoj postavi engleske momčadi igrao je Ivan Perišić koji je asistirao za drugi gol svoje ekipe...

Nogometaši Tottenhama gostovali su kod Barcelone u prijateljskom dvoboju, a domaćin je stigao do pobjede rezultatom 4:2, iako je sve do zadnjih devet minuta regularnog dijela bio u zaostatku.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobro je odigrao Ivan Perišić koji je krenuo u prvoj postavi engleske momčadi. Sudjelovao je u akciji kod prvog gola, a za drugi je asistirao, no to nije pomoglo njegovoj momčadi.

Katalonski velikan poveo je u trećoj minuti, Raphinha je ubacio s desne strane, a Robert Lewandowski poentirao u daljnji kut. Prednost domaćina trajala je do 24. minute.

Akciju je započeo Perišić koji je proigrao uz liniju Sergija Reguilona, Španjolac ubacio u kazneni prostor za Lo Celsa koji pogađa okvir gola. Na odbijenoj lopti bio je Oliver Skipp i zabija za 1:1.

Tottenham je do preokreta stigao u 36. minuti, a ponovno je važnu ulogu odigrao hrvatski nogometaš koji je prekrasno ubacio s lijeve strane, a Skipp iz dotrčavanja glavom poentirao za svoj drugi gol na susretu.

Perišić je igru napustio u 72. minuti kada je umjesto njega ušao Djed Spence, a devet minuta kasnije Barcelona je stigla do poravnanja. Zabio je Ferran Torres.

Potpuni preokret stigao je u sudačkoj nadoknadi. Ansu Fati večeras je dobio posljednjih pola sata, a to je iskoristio pogotkom za 3:2, da bi konačan rezultat nakon njega postavio Abde Ezzalzouli.

Prijateljska utakmica:
Barcelona - Tottenham 4:2

FOTO: EPA/Isabel Infantes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!