Košarka

Poznati i posljednji sudionici završnog turnira Pro 3×3 Toura nakon dramatične subote u Imotskom

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 08.08.2023.
Poznati i posljednji sudionici završnog turnira Pro 3×3 Toura nakon dramatične subote u Imotskom
Foto: Pixsell

Protekloga vikenda, od 4. do 6. kolovoza, na poznatom košarkaškom terenu u Sportsko-rekreacijskom centru Joško Novović–Tuta u Imotskom, organiziran je pravi trodnevni 3×3 košarkaški praznik. Naime, središte Imotske krajine ugostilo je PRO 3×3 Tour 2023. – 3. Memorijalni košarkaški turnir Joško Novović–Tuta, a unatoč nestabilnim vremenskim (ne)prilikama sva tri dana popratila je brojna i glasna publika...

Prva dva dana održan je deveti i zadnji izlučni turnir druge sezone PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci, koja se u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. organizira na atraktivnim lokacijama deset hrvatskih gradova. Ovo je nadmetanje najveću radost donijelo momčadima Sportsko Imotski (u glavnoj Senior Elite konkurenciji) i Široki (u juniorskoj U-19 konkurenciji) koje su pobjedama u svojim kategorijama osigurale posljednja mjesta na velikom završnom turniru ovogodišnjeg izdanja PRO 3×3 Toura koji će 11. i 12. kolovoza 2023. biti održan u središtu Šibenika.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je ovo prvi put da je PRO 3×3 Tour karavana gostovala u Imotskom. Posebno napeta bila je finalna utakmica u Senior Elite kategoriji, odigrana u subotu navečer (5. kolovoza), u kojoj je ekipa Sportko Imotski tijesnim rezultatom 15:14 uspjela nadvisiti momčad Pharma Classic te osvojiti novčanu nagradu od 2.000 eura.

Za pobjedničku ekipu igrali su iskusni i poznati hrvatski 3×3 košarkaši: Željko Jović, Stanko Kujundžić, Mario Rajčić i Ivan Rašetina. Drugoplasiranoj momčadi pripao je iznos od 800 eura, a treće mjesto i nagradu od 400 eura u seniorskoj konkurenciji ponovno je, kao i na prethodnom PRO 3×3 turniru u Zaboku, osvojila ekipa Zagreb 3BL. Prije toga u juniorskoj U-19 kategoriji pobjednička ekipa Široki u završnom dvoboju bila je uspješnija od domaće momčadi Imotski.

Osim kvalitetnih 3×3 košarkaških utakmica tijekom oba dana turnira okupljeni su mogli uživati i u popratnim zabavnim i edukativnim sadržajima, s naglaskom na nagradne igre šutiranja dvica i slobodnih bacanja. Drugoga dana (subota, 5. kolovoza) u poslijepodnevnim satima organiziran je i već tradicionalni Kids Day, u sklopu kojega su održane edukativne radionice o osnovama i pravilima 3×3 košarke te natjecanja u šutiranju dvica i slobodnih bacanja.

Trećega dana bogatog košarkaškog vikenda u Imotskom, u nedjelju, 6. kolovoza, u predvečernjim i večernjim satima, u suradnji s lokalnim organizatorima i partnerima, na istoj lokaciji održan je i amaterski košarkaški turnir. I ovaj je dio programa ponudio zanimljive košarkaške oglede. Na kraju je slavila ekipa Why not, dok su drugo i treće mjesto osvojile momčadi Hahari i Bleiburška.

Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3×3 Toura 2023., jako je zadovoljan onime što se događalo tijekom protekloga vikenda u središtu Imotske krajine.

"Ovaj turnir u Imotskom bio je po mnogo čemu poseban. Na njemu smo dobili zadnje putnike na veliki završni turnir PRO 3×3 Toura 2023. koji će u špici ljetne turističke sezone biti organiziran na atraktivnoj lokaciji Trga Poljana, glavnog trga u Šibeniku. To je ovom turniru dalo dodatni čar i uzbudljivost, što se najviše vidjelo u neizvjesnim polufinalnim ogledima i napetoj finalnoj utakmici. Nadalje, u ovaj je PRO 3×3 turnir u Imotskom uklopljen poznati Memorijalni košarkaški turnir Joško Novović Tuta koji je posvećen hrvatskom branitelju koji je prerano izgubio život u Domovinskom ratu. U tom kontekstu posebno bih zahvalio članovima njegove obitelji koji su dali svoju potporu. Tako su kćerka i sin Joška Novovića Tute, Ines i Filip, u subotu navečer uručili nagrade i priznanja najboljim ekipama u U-19 i Elite kategoriji. Osim toga, posebni su bili i lokacija i termin održavanja turnira - na kultnom košarkaškom terenu u okviru Športsko-rekreacijskog centra Joško Novović Tuta, u vikendu kada se u cijeloj Hrvatskoj slavio 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Sve je to doprinijelo svečanom ugođaju kada su na sam 5. kolovoza navečer, uoči finalne utakmice u Elite kategoriji, zasvirali himna Republike Hrvatske, a domaćini organizirali veliku bakljadu kao iznenađenje."

"I, na kraju, poseban je sadržaj bila organizacija i dodatnog, trećeg dana turnira u nedjelju, odnosno amaterskog košarkaškog turnira u sklopu kojeg su na našem PRO 3×3 igralištu snage odmjerile odigrale lokalne ekipe. U ime organizatora zahvaljujem svima, osobito domaćinima te lokalnim partnerima i suorganizatorima, na svemu lijepom što smo doživjeli u Imotskom. Svi zajedno smo sva tri dana uspjeli pobijediti kišu koja je u nekoliko navrata prekidala turnir", izjavio je Ivan Paić.

Ovogodišnje izdanje Toura bit će zaključeno spektakularnim velikim finalom koje će se u petak i subotu, 11. i 12. kolovoza 2023., održati u glavnom gradu Šibensko-kninske županije – Šibeniku.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Jana Sport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Imotskom možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura.

FOTO: Šime Zelić (Pixsell Photo & Video Agency)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!