Nogomet

Klaksvik ponovno piše povijest, Arsenić i Tudor s Rakowom do pobjede

Petar Jenjić • utorak, 08.08.2023.
Klaksvik ponovno piše povijest, Arsenić i Tudor s Rakowom do pobjede
Foto: EPA

Odigrano je šest prvih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka, a ponovno je priča večeri Klaksvik s Farskih Otoka koji je slavio protiv Moldea. Do pobjede je stigao i Rakow sa Zoranom Arsenićem i Franom Tudorom...

Nogometaši poljskog Rakowa slavili su na domaćem terenu protiv ciparskog Aris Limassola. Dvoboj koji je sudio Duje Strukan završio je rezultatom 2:1.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rakow je do vodstva stigao nakon sedam minuta igre kada je poentirao Vladislav Kočergin. Na drugi pogodak čekalo se sve do 61. minute kada Poljake na 2:0 dovodi Fabian Piasecki iz kaznenog udarca. Zaostatak Ciprana smanjio je Mihlali Mayambela u 89. minuti.

Cijelu utakmicu za poljskog prvaka odigrali su Fran Tudor i Zoran Arsenić.

Odličan rezultat uoči uzvrata ostvario je nizozemski PSV koji je u Eindhovenu slavio protiv Sturma iz Graza s visokih 4:1.

Sjajnih prvih pola sata odigrao je PSV koji je poveo pogotkom Isaaca Babadija u četvrtoj minuti. Uslijedio je pogodak Luuka de Jonga u 22., a za oba je asistirao Johan Bakayoko.

Deset minuta kasnije poentirao je ponovno De Jong uz asistenciju Noa Langa, a do kraja poluvremena gosti su smanjili preko Jon Gorenca Stankoviča. Do kraja susreta domaćin je zabio za 4:1 preko Ibrahima Sangarea.

Sjajan rezultat još je jednom ostvario Klaksvik s Farskih Otoka koji je u prvoj utakmici trećeg pretkola na svom terenu bio bolji od norveškog Moldea s 2:1.

Sva tri pogotka vidjeli smo u drugom poluvremenu. Gosti su poveli preko Magnusa Eikrema u 49. minuti, ali jednu od utakmica života odigrao je Arni Frederiksberg koji je prvo poravnao u 64. minuti, a zatim zabio za pobjedu u 86. minuti.

Dobar posao napravila je i Braga koja je za protivnika imala srpsku Bačku Topolu. Dva gola u prvom i jedan u drugom bili su sasvim dovoljnu za lijepu 3:0 pobjedu.

U razmaku od samo jedne minute, od 18. do 19., Braga je stigla do dva gola prednosti. Prvo je poentirao Bruma, a razliku je povećao Pizzi. Do kraja susreta Alvaro Djalo zabio je za konačnih 3:0 i još mirniji uzvrat Portugalaca.

U dresu gostiju cijelu je utakmicu odigrao Josip Ćalušić.

Istim rezultatom do pobjede je stigao i Galatasaray koji je slavio u gostima kod Olimpije Ljubljane. Domaćin je pred velikim izazovom za uzvrat i teško će uspjeti nadoknaditi zaostatak.

Galatasaray je poveo nakon devet minuta igre, Baris Yilmaz proigrao je Kerema Akturkoglua koji zabija za 1:0. U 48. minuti za 2:0 zabio je Dries Mertens, da bi konačan rezultat u posljednjim minutama postavio Halil Dervisoglu.

U početnoj postavi slovenske momčadi krenuo je Ivan Posavec, a igru je napustio u 77. minuti.

Utakmica između Kopenhagena i Sparte Prag završila je bez pogodaka.

Liga prvaka, 3. pretkolo:
Kopenhagen - Sparta Prag 0:0
Rakow - Aris Limassol 2:1
PSV - Sturm Graz 4:1
Klaksvik - Molde 2:1
Braga - TSC Bačka Topola 3:0
Olimpija Ljubljana - Galatasaray 0:3

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

København0:0Sparta Prag
Rakow2:1Aris Limassol
PSV Eindhoven4:1Sturm Graz
Klaksvik2:1Molde
Braga3:0TSC Bačka Topola
Olimpija Ljubljana0:3Galatasaray
Panathinaikos1:0Marseille
Slovan Bratislava1:2Maccabi Haifa
FC Rangers2:1Servette
Aris Limassol0:1Rakow
Maccabi Haifa3:1Slovan Bratislava
Molde2:0 *Klaksvik
Sparta Prag5:7 **København
Galatasaray1:0Olimpija Ljubljana
TSC Bačka Topola1:4Braga
Dinamo1:2AEK Atena
Servette1:1FC Rangers
Sturm Graz1:3PSV Eindhoven
Marseille5:6 **Panathinaikos
AEK Atena2:2Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!