Nogomet

Jakirović: 'Ovo što smo dosad vidjeli pokazuje da imamo posla s ozbiljnim protivnikom'

Branimir Korać • srijeda, 09.08.2023.
Jakirović: 'Ovo što smo dosad vidjeli pokazuje da imamo posla s ozbiljnim protivnikom'
Foto: FaH

Rijeka je doputovala na Farske Otoke gdje će sutra s početkom u 20 sati igrati susret trećeg pretkola Konferencijske lige protiv B36 Torshavna. Riječani su favoriti, ali Sergej Jakirović je oprezan...

Stručni stožer Rijeke dobro je proučio B36 Torshavn i zna što može očekivati protiv predstavnika Farskih Otoka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo što smo vidjeli u susretima s Estoncima i Velšanima pokazuje da imamo posla s ozbiljnim protivnikom. Završili su prošlu sezonu na drugom mjestu odmah iza Klaksvika, a znamo što je Klaksvik napravio izbacivši prvaka Mađarske i Švedske. Ekipa je to koja igra dugo zajedno, nastupaju u sustavu 4-3-3 koji ima dosta mehanizama i automatizama u igri. Vole trčati i raditi visoki presing. Pripremili smo se, analizirali, morat ćemo biti trkački jako raspoloženi, kombinatorni, ali naravno da smo uočili i neke mane koje mislimo iskoristiti kako bi se vratili sa što boljim rezultatom", kaže Sergej Jakirović.

Igrat će se na umjetnoj travi, ali ona ne bi trebala predstavljati problem.

"Dobar dio ovih momaka koje imamo u klubu su odrasli na umjetnoj travi, imamo svoj teren koji je iznimno brz, a imamo informaciju da oni svoj teren dodatno zaliju i morat ćemo se tome prilagoditi. Nije prvi put da igramo na umjetnoj travi, a nećemo imati i neku veliku razliku u temperaturi s obzirom da smo protiv Istre igrali na 15 stupnjeva, ovdje se očekuje 12."

Rijeka je u posljednjim susretima bila efikasna i raspucana.

"Naravno da me veseli to što stvaramo šanse, što smo opasni, okomiti, brzi. U zadnje dvije utakmice pogodili smo s napadačkim dijelom momčadi, momci su se nametnuli i izbacili u prvi plan."

Ako izbaci predstavnika Farskih Otoka, slijedit će susreti protiv Lillea.

"Lille ne treba puno predstavljati. Kada sam pogledao koliko vrijedi, zavrti ti se u glavi. U ova dva pretkola imali smo povoljan ždrijeb, ovdje baš i ne. Moramo napraviti sve u ove dvije utakmice s Torshavnom da se nagradimo Lilleom i vidimo gdje smo u odnosu na njih."

Foto HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!