Nogomet

Osijek u Turskoj na najtežem ispitu ove sezone

Krešimir Milić • četvrtak, 10.08.2023.
Osijek u Turskoj na najtežem ispitu ove sezone
Foto: FaH

Gostovanje kod Adane neće biti lako za Osijek, no Osječani se nadaju dobrom rezultatu u Turskoj. Nakon toga i prolazu na svom terenu…

Poznata imena gledat ćemo danas u utakmici Adane i Osijeka. Turska momčad ima nekoliko poznatih zvijezda, a najveća je trener Patrick Kluivert koji je klupu preuzeo ovog ljeta. Još je tu poznatih imena u napadu, a najpoznatije je ono Portugalca Nanija, dok će se ljubitelji HNL-a sjetiti Cherifa Ndiayea koji je tresao mreže za Goricu.

Igraj na Adana-Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tu je i M'Baye Niang, nekadašnja nada Milana, te vratar Goran Karačić, mlađi brat našeg rukometaša Igora. Sve su to poznata lica koja će dočekati Osječane u najtežem ispitu ove sezone.

Tako je ovaj susret najavio i trener Stjepan Tomas kojem turski nogomet sigurno nije nepoznanica. Igrao je za velikane Fenerbahče i Galatasaray, a veći dio trenerske karijere proveo je u Turskoj.

Adana je do 3. pretkola stigla izbacivanjem Cluja s remijem 1:1 i pobjedom od 2:1, a prošlu sezonu su završili na četvrtom mjestu u jakoj konkurenciji turskog prvenstva. Znaju u Osijeku što ih čeka u Turskoj, a osim teškog protivnika tu su velike vrućine po kojima će igrati danas.

No, Osijek je pokazao u prve četiri natjecateljske utakmice ove sezone da se ima čemu nadati. Već u prvoj utakmici na otvaranju Opus Arene teško je prošao Slaven Belupo sa 6:1, a onda onaj preokret protiv Rudeša od 4:3 i pobjede protiv ZTE-a kojima su došli u ovu fazu natjecanja u Konferencijskoj ligi.

Uspije li Tomasova momčad zadržati aktivan rezultat u Turskoj, svakako će biti lakše ući u uzvrat kod kuće.

Što su rekli?

Stjepan Tomas, trener Osijeka:"Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u turskom prvenstvu. Znamo i kakav su uspon imali u samo nekoliko godina, riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima dobre individualce, predsjednik ulaže ogroman novac u ovu momčad, ali i mi imamo svoj cilj, fokusirani smo na sebe i ništa nas neće omesti na tom putu. Ako budemo pravi možemo se nadati pozitivnom rezultatu u četvrtak."

Mjesto, vrijeme, sudac

Yeni Adana Stadyumu, Adana, 20 sati

Sudac: Giorgi Kikacheishvili (Gruzija)

Nedostaju

Adana -

Osijek -

Prethodni međusobni dvoboj

Dosad se nisu susretali.

Prognoza

Osijek je u pozitivnom nizu što bi im danas mogla biti prednost na ovom teškom gostovanju.

FOTO - HINA, ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!