Nogomet

Rijeka ne smije upasti u zamku i podcijeniti momčad s Farskih Otoka

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.08.2023.
Rijeka ne smije upasti u zamku i podcijeniti momčad s Farskih Otoka
Foto: FaH

Rijeka danas igra prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige, na Farskim Otocima igra protiv domaćeg B36 Torshavna. Hrvatski predstavnik je favorit, ali mora biti jako oprezan...

Očito su prošla vremena kada su klubovi i sportaši s Farskih otoka bili simpatični i bezopasni. Dolaze nove generacije i to sve bolje pa Farski Otoci pokazuju u rukometu kvalitetu i potencijal, ali i u nogometu gdje sve češće kreiraju iznenađenja.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako je prvak Farskih Otoka Klaksvik u kvalifikacijama eliminirao mađarskog prvaka Ferencvaros, švedskog prvaka Hacken, a u trećem pretkolu ima prednost nakon što je u prvom susretu svladao norveškog prvaka Molde.

B36 Torshavn je trenutno na trećem mjestu tamošnjeg prvenstva, Klaksvik je prvi sa 16 pobjeda iz 16 utakmica, slijedi ga s deset bodova manje HB Torshavn dok je bod iza B36. Ostali su ipak daleko zaostali.

Sve navedeno je dovoljno da Rijeka s puno opreza uđe u ovu utakmicu. B36 dosad je eliminirao estonski Paide i velški Haverfordwest, a Rijeka će mu ipak biti znatno ozbiljniji ispit.

Rijeka je odlično otvorila sezonu, da nije bilo onog poraza na Poljudu uz dosta loš nastup, moglo bi se govoriti i o savršenom ulasku u rezonu.

Ovo će joj biti drugi europski ispit, u drugom pretkolu Konferencijske lige lako je slavila protiv kosovskog Dukagjinija, svladala ga je na Kosovu s 1:0, a zatim na Rujevici sa 6:1.

Što su rekli

Sergej Jakirović, Rijeka: "Ovo što smo vidjeli u susretima s Estoncima i Velšanima pokazuje da imamo posla s ozbiljnim protivnikom. Završili su prošlu sezonu na drugom mjestu odmah iza Klaksvika, a znamo što je Klaksvik napravio izbacivši prvaka Mađarske i Švedske. Ekipa je to koja igra dugo zajedno, nastupaju u sustavu 4-3-3 koji ima dosta mehanizama i automatizama u igri. Vole trčati i raditi visoki presing. Pripremili smo se, analizirali, morat ćemo biti trkački jako raspoloženi, kombinatorni, ali naravno da smo uočili i neke mane koje mislimo iskoristiti kako bi se vratili sa što boljim rezultatom."

Toni Fruk, igrač Rijeke: "Očekivanja su stvarno visoka, ambiciozni smo kao u svakoj utakmici. Nismo imali puno vremena za odmor nakon Istre, ali pokušat ćemo se što bolje regenerirati i pripremiti se za utakmicu te, naravno, pokušati izvući pobjedu. Nismo baš navikli igrati na umjetnoj travi, ali smo svi to u djetinjstvu prošli pa neće biti većih problema."

Mjesto, vrijeme, sudac

Torshavn, Tórsvollur, 20:00

Sudac: Mohammed Al-Emara (Finska)

Nedostaju

B36: -

Rijeka: Petrovič, Bogojević, Čabraja (ozljede)

Prošli međusobni susret

Ovi protivnici još se nisu susretali.

Prognoza

Ako Rijeka uđe u utakmicu s autoritetom i posve ozbiljno, imat će dobre šanse da se vrati kući s pobjedom.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAČ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!