Rukomet

Hrvatski rukometaši bez finala Svjetskog prvenstva, a rukometašice Europskog

Mihaela Bradovski • petak, 11.08.2023.
Hrvatski rukometaši bez finala Svjetskog prvenstva, a rukometašice Europskog

Muška hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina nije uspjela izboriti plasman u finale Svjetskog prvenstva. Španjolska je glatko slavila u polufinalu s 37:29. U polufinalu Europskog prvenstva do 17 godina zaustavljene su rukometašice...

Vrlo malo je nedostajalo za barem jedno veliko finale. Hrvatske rukometašice do 17 godina zaustavljene su u polufinalu Europskog prvenstva u Podgorici gdje je bolja bila Danska s 21:20.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sam rezultat govori koliko je Hrvatska bila blizu finala, vodila se ravnopravna bitka, ali Dankinje su ipak na kraju slavile.

Uspjela se Hrvatska vratiti iz četiri gola minusa koliko je na semaforu stajalo na početku drugog dijela, međutim nikako nije uspjela doći do poravnanja.

Susret se lomio na sredini drugog dijela gdje su obje reprezentacije kod 16:15 bile gotovo deset minuta bez pogotka, Hrvatska ipak nije uspjela izjednačiti i Danska je zadržala vodstvo do kraja susreta.

Marta Turkalj susret je završila s deset obrana, a po pet golova postigle su Ivana Fratnik i Tara Đelekovčan.

Nisu uspjeli niti juniori na Svjetskom prvenstvu do 19 godina u Hrvatskoj. Aktualni europski prvak Španjolska slavio je s 37:29.

Hrvatska je imala dobar ulazak u utakmicu, povela je s 8:5, ali tu je došlo do prve krize, Hrvatska je do kraja prvog poluvremena ušla u kontraritam i ništa više nije išlo po planu.

Španjolska je napravila seriju čak 10:2, potpuno se odvojila i na odmor odnijela lijepo vodstvo.

U drugom dijelu Hrvatska je najbliže došla do minus tri, ali nije trebalo dugo čekati na potpuni bijeg i konačno odvajanje Španjolske.

Odličnu utakmicu odigrali su Petar Krupić s devet golova i Aleksandar Čaprić sa sedam.

Hrvatske rukometašice igrat će za europsku broncu u nedjelju od 15:45 protiv Njemačke, a rukometaši za svjetsku broncu u nedjelju od 17:30 protiv Egipta.

Svjetsko prvenstvo U-19, polufinale:
Hrvatska - Španjolska 29:37

Europsko prvenstvo U-17, polufinale:
Hrvatska - Danska 20:21

Foto: Kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!