Nogomet

Australke nakon trosatne drame izbacile Francusku i prošle u polufinale Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • subota, 12.08.2023.
Australke nakon trosatne drame izbacile Francusku i prošle u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Reprezentacija Australije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva za nogometašice. Nakon prave drame Australke su eliminirale Francusku boljim izvođenjem jedanaesteraca...

Više od tri sata trajala je četvrtfinalna utakmica Svjetskom prvenstva između Australije i Francuske, sve se odužilo, završilo u deset serija raspucavanja s 11 metara, a moglo je biti riješeno puno puno ranije.

Igraj na utakmice SP-a nogometašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na kraju je Australija bila sretnija i izborila je prolaz u polufinale i to prvi put u svojoj povijesti. Dosad je imala tri četvrtfinala, napokon je probila tu granicu.

Sam susret obilovao je prilikama, Australija je dugo bila opasnija i bolja, imala nekoliko propuštenih sjajnih prilika od kojih se ističe ona Mary Fowler koje je pucala na prazan gol, ali je fantastično reagirala De Almeida i sjajnim uklizavanjem spasila siguran pogodak.

Imale su i Francuskinje odličnih prilika, međutim lopta jednostavno nije htjela u gol.

Nakon više od 120 minuta vrlo zanimljive igre, uslijedili su jedanaesterci. Tu su se praktički sve igračice ispucale i odluka je pala tek u desetoj seriji.

Australija je imala priliku i ranije privesti kraju raspucavanje, u petoj seriji australska vratarka Mackenzie Arnold preuzela je odgovornost, ali je pogodila vratnicu. I u devetoj seriji imala je Australija priliku, ali Clare Hunt nije nadmudrila vratarku Peyraud Magnin.

U desetoj seriji Arnold brani dva puta pokušaj Becho, Vine je na drugoj strani precizna i Australija je mogla započeti sa slavljem.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Australija - Francuska 7:6 (0:0)

FOTO: EPA/DARREN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!