Košarka

Hrvatske košarkašice upisale još jednu pobjedu na kadetskom Europskom prvenstvu

Krešimir Milić • nedjelja, 13.08.2023.
Hrvatske košarkašice upisale još jednu pobjedu na kadetskom Europskom prvenstvu
Foto: fiba.basketball

Nakon dramatične završnice s Italijom u kojoj su odnijele pobjedu, ovog puta su nešto lakše došle do slavlja protiv Izraela u skupini C. U prvoj utakmici poražene su od Poljakinja s dva poena razlike…

Ženska kadetska reprezentacija u trećoj utakmici Europskog prvenstva A divizije savladala je Izrael rezultatom 81:70 (19:13, 21:23, 23:16, 18:18). Bila je to lakša utakmica i pobjeda od one protiv Italije u kojoj su slavile s dva poena razlike u dramatičnoj završnici, a ranije su tako izgubile od Poljakinja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj četvrtini napravile mlade hrvatske košarkašice razliku od šest poena, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 40:36. Tijekom treće dionice susreta izabranice Tatjane Jacović napravile su razliku od 11 poena i držale je sve do kraja i pobjede rezultatom 81:70.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Lena Bilić s 22 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a s 19 poena pratila ju je Hana Arnautović koja je imala i 11 skokova te 7 asistencija. 12 poena i 9 skokova dodala je Olivia Vukosa, junakinja pobjede protiv Italije, dok je Lea Vukić zabila 11 poena i upisala 8 skokova.

Hrvatska je ostvarila plasman u iduću fazu turnira, a cilj je zadržati se u diviziji A. Protivnice u idućoj fazi doznat će nakon ogleda Poljske i Italije za rasplet njihove skupine te raspleta skupine D s kojom se križaju.

Foto: FIBA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!