Košarka

Sesar: 'Tek smo na početku i moramo ići korak po korak kako bi bili što bolji'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.08.2023.
Sesar: 'Tek smo na početku i moramo ići korak po korak kako bi bili što bolji'

Hrvatska košarkaška reprezentacija odlično je potvorila pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. U Istanbulu je bila uvjerljiva protiv Belgije...

Josip Sesar bio je vrlo zadovoljan izdanjem Hrvatske koja je izgledala dobro i pružila je dobru igru.

Igraj na kvalifikacije za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nismo gubili glavu u fazi obrane, igrali smo u kontinuitetu dobro u obrani, dobro smo preuzimali i usmjeravali igrače i tu je ispunjeno ono što je stavljeno pred igrače. Odradili smo sjajnu utakmicu, posebno tridesetak minuta. Bilo je nekih stvari koje su mogle biti bolje, ali ne treba previše kritizirati, tek smo na početku i moramo ići korak po korak kako bi bili što bolji", rekao je Sesar, a prenose Sportske novosti.

Sesar ovaj pout nije krenuo s Marijom Hezonjom u startnoj petorci, ali to je bilo manje bitno, on je svejedno bio jedan od ključnih igrača.

"Imao sam dvojbu kada su se priključili svi tko će krenuti, ali kroz treninge se vidjelo tko s kim najbolje funkcionira pa smo se odlučili da danas Mario krene s klupe. Kada je ušao, njihova obrana je već malo pala i to je odlično iskoristio povezavši tri trice. Krenuli smo dobro spuštanjem lopte na Zupca i Šarića i nismo dopustili Belgiji da se razigra."

Naravno, Dario Gjergja nije mogao biti zadovoljan.

"Imali smo prevelik respekt, loše smo šutirali, ali je Hrvatska bolja i to sam govorio i prije turnira. Očito je pomlađivanje kod nas bilo preradikalno, ali probat ćemo ovako i probati se plasirati na Europsko prvenstvo. Ovdje ćemo vidjeti tko može, a tko ne može."

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!