Košarka

Mlade hrvatske košarkašice nadigrale Izrael: 'Nema mjesta slavlju, ide nova utakmica'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.08.2023.
Mlade hrvatske košarkašice nadigrale Izrael: 'Nema mjesta slavlju, ide nova utakmica'

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 16 godina upisala je pobjedu protiv Izraela u posljednjem kolu i tako završila nastup u skupini s dvije pobjede i porazom...

Pobjeda protiv Izraela u posljednjem kolu donijela je Hrvatskoj drugu poziciju u skupini i dvoboj protiv Belgije u osmini finala.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izraelke su svladane s 81:70 u susretu u kojem je Hrvatska imala kontrolu i odradila dobar posao. Izbornica Tatjana Jacović bila je zadovoljna nakon susreta, ali upozorava kako je pred Hrvatskom još puno posla na ovom Europskom prvenstvu.

"Pobjeda protiv brzog i borbenog Izraela, igrale su zonsku obranu i pritiskale nas u prednjem polju, a mi smo odgovorili brzim protokom lopte i kada smo bili disciplinirani, ostajali bismo sami na otvorenom šutu. Ponovno je utakmica bila teška, rezultat se lomio do kraja, a na kraju smo uspjeli zadržati koncentraciju i prednost od 11 poena. Čestitam svojim igračicama i stožeru, ali nema mjesta slavlju, sutra je dan odmora, a fokus je na četvrtoj utakmici", istaknula je izbornica.

Belgija je u svojoj skupini svladala Grčku (58:32) te izgubila od Slovenije (71:79) i Španjolska (45:67). Susret između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u utorak, pobjednik ide na boljeg iz meča između Finske i Turske.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.08.2023. u 23:20
    a mjesta slavlju i onako nema zbog igre, koja ne obecava puno....u stvari je utakmica sa Belgijom finale, ako to dobiju ne mogu vise ispast iz A divizije, to je krajniji doseg ove ekipe, o broncu iz 2022. ovaj roster moze samo sanjati
    narada108