Košarka

Hrvatska slavila i protiv Nizozemaca za prvo mjesto u skupini pretkvalifikacija za Olimpijske igre

Krešimir Milić • srijeda, 16.08.2023.
Hrvatska slavila i protiv Nizozemaca za prvo mjesto u skupini pretkvalifikacija za Olimpijske igre

Treću pobjedu u niz upisali su Sesarovi izabranici. Nakon Belgije i Švedske savladali su i Nizozemsku…

Hrvatska je uspješno riješila i treću utakmicu na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. U trećoj utakmici skupine D igrali su protiv Nizozemske s kojom se susretala Hrvatska već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. te za EuroBasket 2022. godine. Slavila je tad Hrvatska u gostima, ali je doživjela poraz kod kuće, a u tom sastavu iz današnjeg su bili Goran Filipović, Roko Prkačin i Mateo Drežnjak.

Igraj na kvalifikacije za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno) Odlučio se Josip Sesar krenuti u petorci Filipović, Smith, Badžim, Šarić i Zubac koja je bila i najefikasnija tijekom utakmice protiv Nizozemske u kojoj je Hrvatska slavila 89:81 (28:15, 21:20, 20:26, 21:19).

Prednost je Hrvatska napravila u prvoj četvrtini koju je održavala, ali teže u prijašnjim utakmicama. U nekim trenucima, iako su slavili, podsjetili su hrvatski košarkaši na neka ranija izdanja kakva nadamo se odlaze u zaborav.

Nakon prve četvrtine imali su prednost od 13 koševa razlike, a do velikog odmora uspjeli su smanjiti Nizozemci za pola koša (48:36). U trećoj četvrtini Nizozemci igraju sve bolju obranu kojom tope prednost Hrvatske i smanjuju na minus šest.

U posljednjoj dionici utakmice Hrvatska je pristupila ozbiljnije na početku četvrtine, ali Nizozemci su pokušavali se približiti. No ostali su Nizozemci na minusu od osam koševa, a Hrvatska je slavila s 89:81.

Najbolji na terenu u redovima Hrvatske danas je bio Dario Šarić s double-doubleom od 13 poena i 12 asistencija čemu je dodao 6 skokova. Najefikasniji je bio Ivica Zubac s 21 poenom kojima je dodao 5 skokova i 2 asistencije.

Kod Nizozemaca najviše poena ubacili su Yannick Franke 22 i Jesse Edwards 20.

Ranije na ovom pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre bila Hrvatska uvjerljiva protiv Belgije (86:55) i Švedske (99:67). Hrvatska će u nastavku kvalifikacija igrati protiv Ukrajine koja je bila druga u skupini C, a u toj skupini je prvo mjesto osvojila Turska koja će igrati protiv Švedske.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre
Hrvatska – Nizozemska 89:81 (28:15, 21:20, 20:26, 21:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!