Košarka

Leko: 'Vjerujem da smo pametniji nakon jedne utakmice'

Petar Jenjić • srijeda, 16.08.2023.
Leko: 'Vjerujem da smo pametniji nakon jedne utakmice'
Foto: Miroslav Lelas/HINA

U četvrtak od 19:30 sati Hajduk će početi s uzvratnom utakmicom trećeg pretkola Konferencijske lige. Trener Hajduka Ivan Leko najavio je uzvrat sa željom u prolazak dalje jer njegovi igrači za to imaju kvalitetu...

Pred Hajdukom je gostovanje u trećem pretkolu Konferencijske lige. Nakon remija bez golova na Poljudu, Bijeli idu prema Grčkoj gdje ih čeka uzvrat protiv PAOK-a. Dvoboj je najavio trener momčadi Ivan Leko.

Igraj na utakmice PAOK - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Analizirali smo prvu utakmicu, ali svaka ima svoju priču. Dali smo sve od sebe, igrali dobar nogomet protiv stabilne ekipe. Mogu biti zadovoljan, a rezultat je mogao biti bolji. Znali smo da nas čeka zahtjevnih 180 minuta. Aktivan je rezultat i trebamo dobiti u Solunu, a to neće biti lako. Očekujemo dobar i agresivan PAOK, ali imamo kvalitetu. Nogomet se igra 11 na 11, dva puta po 90 minuta. Moramo biti fokusirani na nogomet i ako želimo proći, moramo biti na razini u svakom segmentu. Želimo prolaz i možda je u ovom trenutku veći pritisak na njima s obzirom na tradiciju i budžet, ali motivirani smo i imamo šansu."

Lakše će biti igrati uzvrat, s obzirom na to da sada znaju na čemu su.

"Vjerujem da smo pametniji nakon jedne utakmice, svaka ekipa ima svoje prednosti i nedostatke. Pričamo, znamo plan, trebamo zaustaviti njihove vrline i napasti mane. To je jasno, ali teren je mjerilo, sigurno je da ćemo imati svoje trenutke. Važno je da budemo hrabri i odlučni, došli smo pobijediti i proći dalje."

Ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja u prvih 11.

"Protiv Slaven Belupa smo naučili dvije lekcije. Prva je da imamo kvalitete i da možemo svakoga pobijediti. Drugo je da u nogometu morate igrati ful gas. Kada pomislite da ste prelijepi i prezgodni, to tako ne ide i sigurno smo izašli pametniji iz tog susreta. Došli smo da pođemo, ali u nogometu uvijek postoji protivnik."

Naravno, mogući su produžeci i penali.

"Mislim da smo sposobni igrati 90 ili 120 minuta s PAOK-om. Vjerujem da smo sposobni proći i jako se veselimo utakmici. Fokusirani smo, mirni i motivirani. Penale ne vježbamo, u to ne vjerujem jer tada na tribinama nema 30 tisuća ljudi."

Leko je već radio u PAOK-u.

"To sigurno pomaže, u ekipi imamo igrača koji su igrali u Grčkoj, očekujem da će biti vruće, puno intenziteta i strasti. Kod kuće smo na to navikli, to su stadioni za velike igrače. Veselimo se tome, spremni smo na to okruženje."

Na pressicu je stigao s puno osiguranja oko njega.

"S ljudske je strane tužno da vas čuvaju tri kordona policije, ali tako je i kod nas. Ideš igrati, a oko tebe 50 policajaca, to nije lijepo. Otišlo je u tužnom smjeru, sport treba biti da navijači obje ekipe mogu doći, da poslije jedni slave, a drugi tuguju. Unatoč tome, pokušavamo biti potpuno koncentrirani na utakmicu."

FOTO - HINA, Miroslav LELAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!