Vodeni sportovi

Šime i Mihovil Fantela izborili nastup na Olimpijskim igrama!

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 16.08.2023.
Šime i Mihovil Fantela izborili nastup na Olimpijskim igrama!
Foto: Pixsell

Odlične vijesti stižu iz Nizozemske gdje na Svjetskom prvenstvu nastupaju Šime i Mihovil Fantela. Hrvatski jedriličari osigurali su plasman u Pariz u klasi 49er...

Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osigurali su na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine u klasi 49er.

Fantele sa sedmim mjestom ulaze u plov za medalju klase 49er na Svjetskom prvenstvu u nizozemskom Den Haagu, koji je na rasporedu u petak. Uoči medal racea imaju 104 negativna boda, a za broncom, koju zasad drže Švicarci, zaostaju 28 negativnih bodova.

U Medal race, po vrlo promjenjivim uvjetima na regatnom polju u Scheveningenu, predgrađu Den Haaga, plasiralo se deset posada te klase i oni su prvi svjetski jedriličari koji su dobili vizu za OI u Parizu.

Braći Fantela to će biti druge Olimpijske igre na kojima će u Parizu jedriti u klasi 20 nacionalnih posada. Šimi Fanteli i njegovom treneru i tvorcu Edi Fanteli to će biti peti nastup na OI.

U klasi ILCA 7, bivšem laseru, Filip Jurišić nakon šest plovova drži 12. mjesto, dok je Tonči Stipanović 25. Luka Mratović je u dasci na 75. mjestu nakon devet regata, dok je u ženskoj dasci Palma Čargo na vrlo dobrom 16. mjestu.

Martin Dolenc je trenutno na 59. poziciji nakon deset plovova u kiteu.

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!