Tenis

Vekić slavila protiv Azarenke, slijedi meč protiv finalistice Wimbledona

Krešimir Milić • četvrtak, 17.08.2023.
Vekić slavila protiv Azarenke, slijedi meč protiv finalistice Wimbledona
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica u borbi za treće kolo izbacila je favoriziranu Bjeloruskinju. Protiv 18. tenisačice svijeta slavila je s 2:1 u setovima…

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić ostala je jedina hrvatska predstavnica na turniru u Cincinnatiju u singlu. Na WTA turniru nastavila je s dobrom igrom i u drugom kolu je bila bolja od favorizirane Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, 18. tenisačice svijeta.

Igraj na teniske mečeve u Cincinnatiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za 22. tenisačicu svijeta ovo je bila treća pobjeda protiv Bjeloruskinje i to druga na ovom turniru u karijeri. Vekić je u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja Cincinnatija slavila sa 3:6, 6:3, 6:4 u dva sata i 26 minuta igre.

Slaba je koncentracija bila za Vekić u prvom setu kad je izgubila svaki servis, ali je i napravila break tri puta. U idućem ulazi koncentriranije i izjednačava na 1:1 u setovima dok u trećem gotovo bez greške odigrava za pobjedu.

U idućem kolu Vekić čeka meč protiv Ons Jabeur, ovogodišnje finalistice Wimbledona i pete tenisačice na WTA listi. Jabeur je peta nositeljica turnira, a u drugom kolu bila je bolja na tvrdoj podlozi od 28. tenisačice svijeta Ukrajinke Anheline Kalinine.

WTA Cincinnati, 2. kolo:
Donna Vekić - Viktoria Azarenka 3:6, 6:3, 6:4

Foto:EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!