Nogomet

Englezi proglasili Gvardiola igračem utakmice: 'Nisam mogao zamisliti bolji početak'

Krešimir Milić • četvrtak, 17.08.2023.
Englezi proglasili Gvardiola igračem utakmice: 'Nisam mogao zamisliti bolji početak'
Foto: EPA

Ovog ljeta postao je najskuplji branič svijeta, a sad je sa Cityjem osvojio i prvi trofej. Hrvatskog braniča BBC je proglasio najboljim igračem u Superkupu…

Manchester City osvojio je prvi trofej ove sezone slavljem nakon raspucavanja jedanaesteraca u Superkupu protiv Seville. Regularni dio završio je 1:1, a od prve minute Pep Guardiola je na travnjak poslao ljetna pojačanja Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski branič ovog ljeta je postao najskuplji branič svijeta, a igrom u europskom Superkupu je pokazao zašto je to tako. Odigrao je toliko dobro za prvi trofej sa Cityjem da ga je BBC proglasio za igrača utakmice.

"Osjećam se fantastično. Nisam mogao zamisliti bolji početak. Ovo mi je bila prva utakmica da sam igrao od prve minute i odmah sam osvojio trofej. Nadam se, prva od mnogih. Treba imati na umu da se za ovaj trofej ne možeš boriti baš svaki dan. Imali smo priliku i iskoristili smo je. Zasluženo smo pobijedili i možemo proslaviti", rekao je Gvardiol i dodao:

"Naš golman nam je olakšao obranama, sretan sam jer ga imam iza sebe. Svaki od naših igrača ima kvalitetu i vjeru u sebe. Samo moramo biti koncentrirani na ligu. U subotu imamo novu utakmicu s Newcastleom, neće biti lako, ali igramo doma i imat ćemo potporu naših navijača."

FOTO: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani17.08.2023. u 09:37
    Dobar Joško
    Bogomdani