Nogomet

Rakitić nakon poraza od Cityja: 'Oni ovo proslavljaju normalno, a mi bi zapalili stadion od sreće'

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 17.08.2023.
Rakitić nakon poraza od Cityja: 'Oni ovo proslavljaju normalno, a mi bi zapalili stadion od sreće'
Foto: EPA

Bivši Vatreni prokomentirao je poraz nakon jedanasteraca protiv Manchester Cityja u europskom Superkupu. Nakon što je utakmica u Pireju završila 1:1 pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke u kojima je engleski prvak slavio s 5:4...

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je u srijedu navečer sa Sevillom izgubio u finalu europskog Superkupa od Manchester Citija, rekao je da ga boli što je izgubio na jedanaesterce jer se njegova momčad dobro nosila s favoriziranim protivnikom.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je utakmica u Pireju završila 1:1 pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke u kojima je engleski prvak slavio s 5:4.

"Nogomet je takav. U svakom slučaju boli nas poraz jer smo se brutalno potrošili tijekom utakmice", izjavio je 35-godišnji Rakitić koji je bio precizan tijekom izvođenja jedanaesteraca.

Njegov srpski suigrač Nemanja Gudelj promašio je iz zadnjeg udarca kada je loptom pogodio gredu.

"Mi smo htjeli pobjedu puno više od njih, ali potrebno je čestitati Citiju. Oni ovaj naslov proslavljaju normalno, a mi bismo od sreće 'zapalili stadion' da smo pobijedili", rekao je dokapetan Seville.

Rakitić, koji je u lipnju sa Sevillom osvojio Europsku ligu, istaknuo je da se njegova momčad dobro borila protiv favoriziranog osvajača Lige prvaka.

"Znali smo da će protiv Citija biti izuzetno teško. Unatoč tome, mnoge smo stvari dobro radili. Šteta je stoga što nismo uspjeli odnijeti pehar doma", rekao je.

Dao je do znanja da u momčadi trenutačno vlada velika tuga, ali da igrači bodre jedan drugoga.

"Mi smo nevjerojatna obitelj. To sam rekao prije utakmice, na poluvremenu, tijekom svakog prekida...Mi ćemo se nastaviti boriti za druge titule", napomenuo je Rakitić.

Igrači su tješili svog marokanskog vratara Bona koji bi mogao do kraja prijelaznog roka napustiti ekipu s juga Španjolske.

"Bona nitko ne voli više od nas. Bio je nadomak obrani jedanaesterca. Što god on dalje odlučio, svjestan je koliko ga volimo i da će obitelj seviljista uvijek biti uz njega", zaključio je Rakitić.

Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani17.08.2023. u 09:38
    Mogla ih je Sevilla riješit u regularnome da onaj nije u golmana pucao, a moga ga je pitat di će
    Bogomdani