Košarka

Sesar: 'Nemamo pravo nikoga podcijeniti, Ukrajina je odradila jako dobar turnir'

Mihaela Bradovski • petak, 18.08.2023.
Sesar: 'Nemamo pravo nikoga podcijeniti, Ukrajina je odradila jako dobar turnir'
Foto: Marin Sušić

Dvije pobjede dijele Hrvatsku od plasmana na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Morat će za to svladati i Ukrajinu i zatim Tursku ili Švedsku...

Hrvatska je na pretkvalifikacijskom olimpijskom turniru u Istanbulu zasad upisala sve pobjede. Danas je na rasporedu polufinale protiv Ukrajine.

Igraj na Hrvatska - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prije svega, čestitke igračima na sjajno odrađenom poslu. Mislim da smo podigli nivo igre i da smo dobro odradili skupinu, no, jednako tako, ima stvari koje moramo poboljšati i stvari na kojima ćemo morati poraditi. U globalu, s tri lagane pobjede, koje ni u jednom trenutku nisu dolazile u pitanje, možemo biti zadovoljni", kaže izbornik Josip Sesar. Nakon pretkvalifikacija ekipi su se priključili Šarić, Zubac, Hezonja i Smith, dva NBA i dva euroligaška igrača.

"To su četiri ekstra talentirana igrača i zaista je užitak raditi s njima. To su dečki koji igraju na visokom nivou, a meni je bilo bitno smanjiti tu razliku u kvaliteti između onih igrača koji su tu od 5. srpnja i njih. Mislim da su kroz sustav koji pokušavamo uspostaviti svi dobro kliknuli i svi znaju svoju poziciju i na koji način trebaju igrati, a ta su četiri igrača dodatna kvaliteta i nositelji igre. Međutim, treba im dati kredita i reći da su oni napravili 6 do 7 treninga prije dolaska na ovaj turnir i mi smo i s tim malim brojem zajedničkih treninga izgledali jako dobro. Ipak, kako sam već napomenuo, postoje i stvari na kojima treba poraditi i u obrambenom i u napadačkom dijelu, ali za to treba vremena."

Zbog prikazanih igara Hrvatsku mnogi vide u finalu, no najprije treba svladati Ukrajinu.

"Nemamo pravo nikoga podcijeniti. Moj stožer i ja gledamo korak po korak, počevši od pripreme za trening pa onda i za samu utakmicu. Ukrajina je jako dobro odigrala ovaj turnir. S Turskom su bili u nekih desetak razlike, trebale su im tek jedna do dvije lopte da se vrate u egal. Imaju jako dobru koheziju u momčadi, imaju možda malo smanjenu rotaciju obzirom da im nema dva NBA igrača koji su inače u sastavu. Međutim, jako su puno dobili na timskoj igri i tako i igraju. Neće biti lako, brzi su, slobodni u igri, slobodni su uzimati šuteve. Imaju dva-tri visoka igrača koji dominiraju ispod obruča i tu ćemo imati puno posla, pogotovo iz aspekta posljednje utakmice u kojoj smo imali problema u građenju defanzivnog skoka i na tome ćemo, među ostalim, raditi do utakmice."

Utakmica s Ukrajinom na rasporedu je s početkom u 16 sati, a prijenos uživo možete pratiti na MAX Sportu, prenosi stranica Hrvatskog košarkaškog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!